Sivas'taki Madımak Oteli'nin 2 Temmuz 1993 yılında yakılması ve aralarında yazar ve sanatçıların bulunduğu 33 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili yargılamada verilen idam cezası, ağırlaştırılmış müebbet hapse çevrildikten sonra AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla serbest bırakılan Ahmet Turan Kılıç, 87 yaşında öldü.

Kılıç hakkında verilen idam kararı, , idam cezasının kaldırılmasının ardından ağırlaştırılmış müebbet hapse dönüştürüldü.

27 yıl cezaevinde kalan Kılıç, Adli Tıp Kurumu’nun hakkında verdiği sağlık raporu doğrultusunda Anayasa’nın 104’üncü maddesinin 16’ıncı fıkrası hükmü uyarınca 31 Ocak 2020’de tahliye edildi.

Katliama dair fotoğraflardan birinde elinde benzin bidonu ile kalabalık güruhun arasında otele doğru yürüyen kişi olduğu öne sürülen ve "Laik düzen yıkılacak", "Yaşasın şeriat" sloganları atarak ırkçı-gerici kalabalığı kışkırttığı tanık polis ifadelerinde yer alan Kılıç, yandaş medya tarafından bugüne dek "masum bir televizyon tamircisi" ve "Ahmet Dede" olarak lanse edilmeye çalışıldı.

Akit Gazetesi, dün hayatını kaybeden Kılıç’ın ölümünü sayfalarına “Sivas mazlumu Ahmet dede hakk’a yürüdü” başlığı ile taşıdı.