AKP’li Cumhurbaşkanı Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu.

Erdoğan, depremzedelerin tüm ihtiyaçlarının eksiksiz karşılandığını savundu. 1 ay içerisinde deprem konutlarının yapımına başlayacaklarını kaydeden Erdoğan, “Önümüzdeki yıl bitmeden de hak sahiplerine evlerini teslim etmiş olacağız. Yaşanan her felaket bir derstir” dedi.

 YİNE KILIÇDAROĞLU’NU HEDEF ALDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun depreme dair hükümeti eleştiren sözlerine ilişkin de konuşan Erdoğan, “Ne yazık ki ana muhalefetin başındaki zat oraya yaptığı turistik ziyarette, '5 gün oldu, enkaz hala kaldırılmadı' diyor. Eğer enkaz kaldırmada bir yarışın içerisine girilmiş olsaydı, 5. gün enkaz altından o yavru nasıl çıkarılacaktı? Bilmediğin iş hakkında neden konuşursun? Sus da adam sansınlar. Kalkıp orada canhıraş her şeyini feda etmeye hazır olan bakan arkadaşlarımız, STK'larımız hakkında ileri geri konuşuyorsun. Kızılay ile ilgili bir şey söylemişti, 'Bir tane Kızılay çadırı görmedim' demişti Elazığ'da. Burada da Kızılay'a verdiler veriştirler. Kızılay, AFAD orada ve hazırlıklar 4 bine yakın çadırla hazır oldular. Yoğun bir şekilde çadır kuruluşların hepsi yapıldı” ifadelerini kullandı.

ERZİNCAN DEPREMİ’Nİ HATIRLATTI

“Yaşanan her felaket bize ülkemizin deprem kuşağında olduğunu, her an yeni sarsıntılarla karşılaşabileceğimiz gerçeğini tekrar hatırlatıyor” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu konuda milat hiç şüphesiz 1999 depremidir. Bu işin çok daha gerisi var. Erzincan, Erzurum, Çaldıran'dır... Bunlar çok daha önceleri. Erzincan depreminde CHP sözcüsünün dedesi de o zaman İçişleri Bakanı'ydı. 33 bin vatandaşımız o zaman ebediyete intikal ettiler. Geriye bakıp neler olmuş bunu sorgulama hassasiyetini göstermeyen bu zihniyet, kalkıyor bu yalan yanlış ifadeleri kullanabiliyor. Tarım Orman Hayvancılık'a ait bölgeyi 1 milyon 400 bin metrekare, burayı rezerv alan olarak şuanda yapılacak olan konutlara tahsis ettik. Konutları Çevre Şehircilik Bakanlığımız inşaata başlayacak. TOKİ ile başlatılan konut atılımı özel sektörün de gayretleriyle önemli bir dönüşümün gerçekleşmesini sağlamıştır. Hala dönüştürmemiz gereken 6,7 milyon konut bulunuyor. İstanbul başta olmak üzere bu süreci hızlandırmamız gerekiyor.

AK Parti'nin hiçbir temsilcisi milletten kopuk olamaz, kopuk yaşayamaz. Bizim için üye sayısı sadece bir skor değildir. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. AK Parti’nin sadece millete yaslanan bir parti olduğunu söylüyoruz. Çiftçilerimize 2020'nin 11 ayında 17,1 milyar liralık tarımsal destek verdik. Ana muhalefetin başındaki zat, 'Çiftçilerimiz aç' diyor, kulağı var duymuyor. Bazıları gıda sektörünün nasıl işlediğini bilmediği için Türkiye'nin buğday ithal ettiğini söyleyerek kafa karıştırıyor. İhraca yönelik ithal yapıyoruz, anlamaz bu işlerden."