Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eş Genel Başkanı Selma Atabey ve SES Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyeleri, Urfa Adliyesi önünde “Adalet” talebiyle 25 gündür nöbet eylemini sürdüren Emine Şenyaşar’a destek ziyaretinde bulundu. Heyete SES Urfa Şube yöneticileri de eşlik etti. 

POLİS TAKİBİ 

Ziyaret sırasında anne Emine Şenyaşar, SES Eş Genel Başkanı Selma Atabey’e eşi ve çocuklarının öldürüldüğü günü gözyaşlarıyla anlattı. “Adalet” nöbetine başladıklarından bu yana polis baskısı ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Şenyaşar, “Gittiğimiz her yerde polisler bizi takip ediyor. İş yerimizde bizi katlettiler peşimizi bırakmıyorlar. Attığımız her adımı takip ediyorlar, bizi katledenleri takip edin” diyerek tepki gösterdi. 

İş yerlerinde gerçekleşen saldırılar sonucu 4 kişinin yaşamına yitirmesine ilişkin Malatya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşmaya değinen anne Şenyaşar, “Ben oğlumun bırakılmasını istiyorum. Suçsuz benim oğlum” dedi. 

ARANAN İBRAHİM YILDIZ BELEDİYEDE! 

Ailenin maruz kaldığı hak ihlallerini gelen heyete aktaran saldırılardan yaralı kurtulan Mehmet Şenyaşar ise, “Abim dün savcının yanına gitmek için dilekçe yazdı ama gitmesine izin vermediler. Normal bir yurttaş olarak da adliyeye gitmemize izin vermiyorlar. Katliamı yapanlar içinde yer alan İbrahim Yıldız hakkında tutuklama kararı var. 3 yıldır Suruç’ta geziyor. Amcası milletvekili olduğu için tutuklanmıyor. Her gün Suruç Belediyesi'ne girip çıkıyor, herkes görüyor” şeklinde konuştu. 

NÖBET LİSTESİ SAKLANDI 

Görüşme ardından gerçekleşen açıklamada konuşan SES Eş Genel Başkanı Selma Atabey, Ankara'dan ailenin “Adalet” talebine ses olmak için geldiklerini söyledi. Ailenin “Adalet” talebinin kendi talepleri olduğunun altını çizen Atabey, “Bu olay toplumun vicdanını yaralayan bir yerde durdu, biz katliamın yaşandığı andan bu yana dosyayı takip ediyoruz. Nedeni ise Şenyaşar ailesinin maruz kaldığı katliam Suruç Devlet Hastanesi'nde gerçekleşti. Biz o dönemde SES olarak da bu sürece müdahil olmaya çalıştık. Yaşanılanları arkadaşlarımızdan öğrenmeye çalıştık ama maalesef o günden bu güne kadar bir gelişme öğrenemedik. O dönem çalışan arkadaşlarımız Suruç Devlet Hastanesi'nden ayrıldı, kimin nöbetçi olduğunun listeleri saklandı bizden” ifadelerini kullandı.

DAYANIŞMA ÇAĞRISI 

Olayın üzerinden 2 yıl 9 ay geçmesine rağmen ailenin maruz kaldığı haksızlık ve hukuksuzlukların artarak devam ettiğine değinen Atabey, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bu hukuksuzluktan dolayı Şenyaşar ailesi 25 gündür ‘adalet’ arıyor. Biz başında olduğu gibi şimdide Şenyaşar ailesinin, toplumun vicdanının yanındayız. Her şeyden önce bu annenin haykırışına ortak olmayanı dilsiz şeytan olarak nitelemek istiyorum. Bütün emek meslek örgütü, sivil toplum kuruluşu ve sendikaları Şenyaşar ailesi ile dayanışma içinde olmaya çağırıyoruz. Biz sağlık alanında faaliyetleri olan bir sendika olmamızdan kaynaklı bu olayın hem müdahili hem de takipçisi olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz.” (Urfa/MA)