Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart'ta başlattığı Adalet Nöbeti 326’ncı gününde devam ediyor. Suruç ilçesindeki evlerinden adliye önüne gelen Emine Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar, Adalet Nöbeti eylemine başladı.  

'1 YILDIR ADLİYE ÖNÜNDEYİZ'

Burada konuşan Anne Emine Şenyaşar, 1 yıldır adliye önünde adalet talep ettiklerini söyledi. Oğlu Fadıl Şenyaşar'ın serbest bırakılmasını isteyen Şenyaşar, "Bu zulüm artık bitsin. Adliye önünde mevsimlerdir oturuyoruz. Savcı bizimle görüşmüyor. Artık yeter oğlumu bıraksınlar, biz de evimize dönelim" diye konuştu. 

Ailesini katledenlerin ellerini kollayarak sallayarak dolaştığını söyleyen Şenyaşar, "Kıştır, hastayız. Ben ölmeden önce oğluma kavuşayım, öyle öleyim. Oğlumu bırakmazlarsa, ölene kadar adliye önünde durmaya devam edeceğim. Büyük bir zulüm yaptılar, böyle bir zulüm hiç görülmedi. Dükkanın içinde oğlumu öldürdüler" dedi.

ERDOĞAN'A ÇAĞRI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen Anne Şenyaşar, "Artık yeter oğlumu bırakın. Yardım edin bize. Nasıl öldürüldüğünü biliyorsun, hastanede neler yaptıklarını biliyorsun. Çocuklarımı öldürdüler, eşimi demirlerle gözlerini çıkararak katlettiler. Bu nasıl bir zulümdür. Ben hastayım, ameliyat olmam gerekiyor. Çocuklarımın bir suçu yok. O'nu (İbrahim Halil Yıldız) niye vekil yaptınız. Bunlar sırf katliam yapıyorlar. Bunları neden serbest bırakıyorsun" diye seslendi.