AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart’ta başlattığı “Adalet” nöbeti, 149’uncu gününe girdi. 65 yaşında Emine Şenyaşar, sağlık durumu iyi olmadığı için adliye önündeki bugünkü nöbete katılmadı. 

Anne Emine Şenyaşar, Suruç ilçesinden bulunan evinde nöbete devam ederken, Ferit Şenyaşar kentte etkili olan sıcak havalara rağmen sabahın erken saatlerinde adliye binası önüne gelerek tek başına nöbet başlattı. Adliyeye yolu düşen yurttaşların “Şenyaşar adalet köşesi” olarak adlandırdığı alanda yere bıraktığı “Herkes için adalet” döviziyle nöbet tutan Şenyaşar, adliyeye gelenlere maruz kaldıkları adaletsizlikleri aktardı. 

ZULMÜ KALDIRAMAYACAK DURUMDA

Adalet Sarayı önünde adalet mücadelesinin kesintisiz sürdüğünün altını çizen Şenyaşar, “Bugün 149’uncu gündeyiz, tek başıma adalet mücadelemizi sürdürüyorum. Annem 65 yaşında. Urfa’da aşırı sıcak var ve bu sıcaklardan kaynaklı olarak annem sağlık sorunları yaşıyor. Annemin dudakları çatlamış, dili yarılmış durumda. Bu zulmü artık kaldıramayacak durumda” diye konuştu.

ADALET SAĞLANINCAYA DEK

Suruç Devlet Hastanesi’nde 14 Haziran 2018 tarihinde annesi Emine Şenyaşar’ın gözleri önünde babası Hacı Esvet Şenyaşar ve kardeşleri Celal ile Adil'in katledildiğini hatırlatan Şenyaşar, “Katliam üzerinden 3 yılı aşkın süre geçti ama hala dava dosyasında gizlilik kararı var. Hastane içinde bu insanlık suçunu işleyenler toplumun içinde dolaşıyor. Hastanenin güvenlik kamera görüntüleri dosya savcısındadır. Savcılar katilleri görüyor ama haklarında yakalama kararı çıkarmıyor. Şuan adalet olmasa da ümidimizi yitirmiyoruz, adalet sağlanacak. Adaletin sağlandığı gün burada eylemimize son vereceğiz. Ya ölüm bizi buradan ayırır ya da adalet diyerek devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

‘MEŞRU MÜDAFAA’

Malatya’da 2 Nisan 2021 tarihinde iş yerlerine dönük saldırıya dair görülen dava duruşmasında kardeşi Fadıl Şenyaşar’a 37 yıl 9 ay ceza verildiğini de hatırlatan Şenyaşar, kardeşinin yaptıklarının meşru müdafaa kapsamında olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Yaptıklarımızın hepsi savunma amaçlı. Buna rağmen bir kardeşim siyasi baskı sonucu 3 yıldır tek kişilik hücrede tutuklu bulunuyor. Eğer adil bir yargılama olsaydı şuan kardeşim aramızda olurdu. Hukukun üstünde büyük bir baskı var. Biran önce bu hukuksuzluk son bulmalı.” 

NEDEN ADALET YOK?

Aile ayrıca sanal medya hesaplarından Adalet Bakanlığı, gazeteci Barış Yarkadaş ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın hesaplarını etiketleyerek, “Sorumuz çok basit: ailemiz için neden Adalet yok? Yasalar kişiye göre mi uygulanıyor? Babamı hastanenin içinde linç ederek katleden caniler toplum içinde. Adalet mücadelemiz sarayın önünde 149. günde zulüm altında devam ediyor” mesajı paylaştı.(Urfa/MA)