Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart’ta başlattığı Adalet Nöbeti 241’inci gününde sürüyor. Sağlık sorunları nedeniyle hastaneye giden anne Emine Şenyaşar, serum bağlanmasına rağmen Urfa Adliyesi önüne gelerek eylemini sürdürdü. 

Anne Şenyaşar, eylemini sürdürdüğü sırada serum bağlı olmasına rağmen polis müdahalesine maruz kalarak, zorla hastaneye kaldırılmak istendi. Hastaneye kaldırılmayı reddeden anne ve oğlu, avukatlarıyla birlikte yaşadıkları engellemeye karşı “Şenyaşar ailesi adalet köşesi” olarak adlandırılan alanda açıklama yaptı. Anne Emine Şenyaşar serum bağlı elini havaya kaldırarak, dakikalarca ağıt yaktı. Açıklamada, katliamda yaşamını yitiren Hacı Esvet Şenyaşar ve oğulları Adil ile Celal’in fotoğraflarının olduğu, “Baba ve 2 oğlu devlet hastanesinde herkesin gözü önünde katledildi” yazılı pankart açıldı. 

BİR ANNE 8 AYDIR ADALET BEKLİYOR 

Ferit Şenyaşar, annesiyle birlikte 8 aydır adalet talebiyle eylemde olduklarını belirterek, “Bir anne 8 aydır Urfa Adliyesi kapısında bekliyor. Devlet hastanesinde eşi ve iki oğlu katledildi. 8 aydır savcılar bizden kaçıyor. Şimdi de dosya savcısı süresiz izne çıkarıldı. Bizden kaçıyor. Her adliyeye girdiğimizde başsavcı arka kapıdan kaçıyor. Adalet Bakanı adaletten bahsediyor” diye konuştu. 

Annesi Emine Şenyaşar’ın sağlık sorunlarına değinen Şenyaşar, “Doktorlar dinlensin diyor, ancak annem evde oturamıyor. Annenin burada oturması herkesin ayıbı. Barolar, gelin bu ayıba son verin. Bu hepinizin ayıbı. Annem yemek yiyemiyor. Kolunda serum var. Polis bize müdahale ediyor ve insanlığını kaybeden bir yetkili serum için formalite diyor” ifadelerini kullandı. 

İLAÇLARI YERE DÖKTÜ 

Ardından annesi Emine Şenyaşar’a ait iki poşet ilacı yere döken Şenyaşar, devamında şunları söyledi: “Bunlar mı formalite? Bu ilaçlar mı formalite? Hastanenin verdiği rapor mu formalite? Gelin sizde 8 ay burada formaliteden oturun o zaman. Annem 65 yaşında, empati kurun. Ne zamana kadar bu sürecek. Bu anne burada oturduğu sürece kimse adaletten bahsetmesin. Yeter artık. Annem burada ölmek istemiyor. Bu adaletsizliğe biran önce çözüm bulunsun.” 

Anne ve oğlu, açıklamanın ardından Adalet Nöbeti’ni sürdürmek için Şenyaşar ailesi adalet köşesine geçti.