AKP’li vekil İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınlarının saldırısında eşi ve iki çocuğunu kaybeden Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde adalet talebiyle 24’üncü gününde sürdürdüğü eyleme polis müdahale etti. Müdahale sırasında polis tarafından yerlerde sürüklenerek darp edilen Ferit Şenyaşar, sinir krizi geçirmesi üzerine Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kaldırıldı. Tedavisi devam eden oğlu Ferit Şenyaşar’ın darp edilmesi esnasında yanından bulunan annesi Emine Şenyaşar, tanık olduğu anları Mezopotamya Ajansı’na anlattı. 

‘BİZİ ÖLDÜRMEK İSTEDİLER’

Anne Emine Şenyaşar, savcılığa verdikleri dilekçenin sonucunu beklerken saldırıya uğradıklarını belirterek, o anları şöyle aktardı: “Polisler adliye binasının bahçesinden bizi zorla çıkardılar. Kalabalığın içinde bir tane polis hızlı hızlı gelerek, Ferit’in boynunu sıkmaya başladı. O polisin saldırmasıyla Ferit kendini korumaya almaya çalıştı ama gelen 4 polis onu zorla yerde sürüklemeye başladılar. Yerde sürükleme esnasında Ferit kriz geçirdi, polisler tekme atmaya başladılar. Yerde sürüklemeye devam ettiler. Ambulans çağırın diye feryat ettim, kimse çağırmadı. Dakikalarca Ferit’i tekmelediler. Üstünde adalet yazan dövizleri de çıkarmamıştık, gelip bizi öldürmek istediler. Ferit’i ayaklarının altından almak için uğraştım, boynunu sıktıklarında kıracaklar sandım. Öldürdükleri çocuklarıma yaptıkları zulmü, bugün Ferit’e de yapmak istediler. Allahtan korkuları yok. Kimsenin görüntü almasına izin de vermediler.”

‘BÜYÜK BİR ZULME UĞRADIK’

Adaletin olmadığını yineleyen anne Şenyaşar, devamında şunları söyledi: “Biz verdiğimiz dilekçenin sonucunu beklerken, büyük bir zulme maruz kaldık. Çocuklarımı 3 yıl önce öldürdüler, bugünde Ferit’i öldürmek istediler. 24 gündür oturuyoruz ama saldırıya uğruyoruz. Bir tane çocuğum da yıllardır tekli hücrede tutuluyor, artık yeter. Suruç Devlet Hastanesi’nde bir katliam yapıldı, savcı neden görüntü kayıtlarını saklıyor? Kayıtlar çıkarılsın, biz suçluysak diğer iki çocuğumu da tutuklasınlar. Kayıtlar çıkarılmadığı sürece adliye binası önünde olacağız, yaşadığım sürece adalet talep edeceğiz. 24 gündür adliye binası önünde oturuyoruz ama savcı bizi görmek istemiyor, biz ne yaptık? Çocuklarım hastanede katledildi, biz adalet bekliyoruz. Bizi katledenler ellerini sallayarak dolaşıyor. Çocuklarımı öldüren kişileri tutuklayın.”

SUÇ DUYURUSU

Urfa Adliyesi önünde “Adalet” talebini sürdürürken polisler tarafından yerde sürüklenerek darp edilen Ferit Şenyaşar, kaldırıldığı Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde taburcu edildi. Şenyaşar, avukatlarıyla birlikte kendisini darp eden polisler hakkında Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

LÜZUMSUZ BEKLEME! 

Şenyaşar, savcılıkta verdiği ifadede, işyerlerinde yaşanan katliamın dava dosyası savcısıyla görüşmek için adliye binası bahçesinde bulunduklarını belirterek, olay anına dair şu aktarımlarda bulundu: “Adliye güvenlik amiri gelip 'orada beklemek yasak' dedi. Ben de hiç itiraz etmedim, sessizce adliyenin dış kapısı önünde bekledim. Ondan sonra Güvenlik Şube’den kolluk kuvveti polisler geldi. Bana ‘lüzumsuz işler için burada bekleme, adliye müştemilatında beklemek yasak, git buradan’ dedi. Bunun üzerine ben de ‘size bu dava lüzumsuz gelebilir üç insanımız katledilmiş, benim için önemlidir’ dedim. Bu sözden sonra güvenlik şube müdürü boynumdan tutarak başımı eğdi ve yanındaki kolluk kuvvetine emir vererek ‘bunu buradan alın’ dedi. Ben oradan ayrılmak istemedim, beni yerden sürükleyerek adliye bahçe kapısının önüne doğru on metre kadar sürüklediler. İki taksi arasında ayağım arabaya takılınca, adliyenin güvenlik amiri beni tekmelerle darp etti. Bilincim yerindeydi, ‘vurma’ dedim. Ondan sonrasını hatırlamıyorum, bilincimi kaybettim. Son olarak ambulansın içinde burnuma bir madde koklattılar, kendime geldim. Suruç Devlet Hastanesi'ndeki saldırılarda başımdan ağır kafa travmaları geçirmiştim. Kolluk kuvvetinin bu fiziki müdahaleleri ile gözlerim karardı, etrafımı göremiyordum.”

‘KAMERA KAYITLARI MUHAFAZA EDİLSİN’

Şenyaşar, devamında maruz kaldığı işkence anlarına karşı polisler hakkında şikayetçi olduğunu söyledi. Ferit Şenyaşar'la birlikte suç duyurusunda bulunan avukatlar Serhat Kurt, Hidayet Enmek ve Ali Arslan, müvekkillerinin dilekçe hakkı engellendiğini belirterek, olaya dair kamera kayıtlarının muhafaza altına alınması, tanıkların beyanlarının alınması, suç işleyen kamu görevliler hakkında dava açılmasını talep etti. 

NÖBETE DEVAM

Suç duyurusundan sonra adliye bahçesi dışına çıkan Ferit Şenyaşar ve annesi Emine Şenyaşar, Adalet nöbetini sürdürmeye devam etti.(Urfa/MA)

İLGİLİ HABERLER