AKP’li vekil İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırılarında eşiyle iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın "adalet" talebiyle Urfa Adliyesi önünde başlattığı nöbet eylemi 78'inci gününde. Şenyaşar ailesi, sabahın erken saatlerinde adliye binası önüne gelerek, nöbetlerine başladı. Kısa süre sonra adliye polisi, bina bahçesinde oturma eyleminde olan Şenyaşar ailesi ve diğer yurttaşları pandemiyi gerekçe göstererek dışarı çıkardı. 

Aile bunun üzerine bina önüne konan bariyerler önünde nöbetini sürdürdü. 

BU NASIL ADALET?

Emine Şenyaşar, işyeri ve hastanede çocuklarının katledildiğini ve bir oğlunun ise cezaevine konulduğunu hatırlattı. Cezaevinde olan oğlu Fadıl Şenyaşar için adliye önünde olduğunu söyleyen Şenyaşar, “İşyerinde yaraladılar. Hastanede katlettiler. Ben oğlumun bırakılmasını istiyorum. Neden hastane kayıtları çıkarılmıyor? 3 aya yakındır buradayız. Artık gözlerimiz görmüyor. Bu nasıl devlet, nasıl adalet? Ben oğlum için mücadele etmeye devam edeceğim. Hakkımızı arıyoruz, kovuluyoruz. Gözaltına alınıyoruz. Ama çocuklarımı katledenler serbestçe geziyor. Ben adalet istiyorum” dedi.

'MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Kendilerine verilen destekle ayakta kaldıklarını dile getiren Ferit Şenyaşar ise “Kardeşim 3 yıldır tek kişilik oda da tutuluyor. O da bizim mücadelemiz ile ayakta kalmaya çalışıyor. Ve adalet umudu ile bekliyor. Bizde kardeşimiz için buradayız. Kardeşim bırakılıncaya kadar burada olmaya devam edeceğiz. Adil yargılama yapılıncaya kadar adalet mücadelemizi sürdüreceğiz. Adalet için burada olmaya devam edeceğiz” dedi.

Şenyaşar ailesinin nöbeti sürüyor.(Urfa/MA)