AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önündeki “Adalet” nöbeti 93'üncü gününde devam ediyor. Şenyaşarlar, Elazığ Cezaevi'nde 3 yıldır tek kişilik odada tutulan Fadıl Şenyaşar ile yapılan telefon görüşmesi nedeni ile nöbetlerine gecikmeli başladı. 

'BU ADALET Mİ?’

Cezaevindeki oğlu ile 20 dakika görüştüğünü belirten Anne Şenyaşar, oğlunun cezaevinde tutulduğu şartlara dikkati çekti. Şenyaşar, "Yazıktır. 3 yıldır tek başına bir odada tutuluyor. Ailemden 3 kişiyi öldürdüler, birini cezaevine koydular. Siz hiç hastanede insanların katledildiğini duydunuz mu? Eşimi gözümün önünde katlettiler. Kafasını ezdiler. Bu adalet mi? Hastaneyi geceden boyayıp, kamera kayıtlarını yok ettiler. Hastane insanları iyileştirmek için var, öldürmek için değil. Bu nasıl adalet? Kimse böyle bir katliam yapamazdı. Ben 3 aydır burada oturuyorum. Oğlumun bırakılmasını istiyorum. Biz esnaftık. Kime ne yaptık. Neden ahımızı alıyorlar. 3 aydır buradayım. Artık gözlerim görmüyor. Bu zulmü kaldıramıyoruz. Vekillik insanları öldürmek mi? Neden yargılamıyorlar?" diye sordu. 

‘SİYASİ BASKIYI KALDIRIN'

Ferit Şenyaşar ise kardeşi ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin şunları kaydetti: "O da bizim gibi umutlu. Adaletin sağlanacağı günü bekliyor. 93 gündür adalet mücadelesi verdik. 10 baro başkanı bizi ziyaret etti. Ve bize hukuki destek sözü verdiler. İsteğimiz 81 baro başkanına ulaşmak ve hukuki destek isteyeceğiz. Dosya savcısı siyasi baskı altında olduğu için bizle görüşmek istemedi. Bu da bizim haklı olduğumuzu gördük. Siyasi baskıdan dolayı savcılar işini yapamaz duruma gelmiş. Bu baskının kaldırılması ve adaletin sağlanmasını istiyoruz. Vicdanlı olan herkese dayanışma çağrısında bulunuyoruz" dedi. 

'KÖR, SAĞIR ADALET'

Öte yandan ailenin sanal medya hesabı üzerinden "Adâlet mücadelemiz 93. günde... Her gün 40 km yol gidip geliyoruz. Bu bizi zor gelmiyor, bizi yormuyor. Asıl bizi yoran ve kahreden yargının ADÂLET  talebimize karşı kör, sağır olmasıdır..." mesajı paylaşıldı. 

ZİYARETLER 

Adliye bariyerleri önünde nöbet eylemini sürdüren aileye destek ziyaretleri de sürüyor. Sağlık ve Sosyal Emekçiler Sendikası (SES) Amed Şube yönetimi ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri Remziye Tosun ile Ayşe Sürücü ve Barış Anneleri aileyi nöbet yerinde ziyaret etti. Anne Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar kendilerini ziyaret edenlere nöbet eylemleri ve yaşadıkları hakkında aktarımlarda bulundu. 

'CEZASILIK, KATLİAMLARI ONAYLAMAKTIR'

Ziyarette konuşan SES Amed Şube Eşbaşkanı Şiyar Güldiken, cezasızlık politikalarının, adalet arayışlarını adliye binaları önüne taşıdığını, katliam yapanların cezalandırılamayacağını bildikleir için suç işlemeye devam ettiğini kaydetti. Şenyaşar ailesinin adalet nöbetine vurgu yapan Güldiken şöyle noktaladı: "Deliller olmasına rağmen gerekli soruşturma ve kovuşturma yürütülmemekte. Ortada bir katliam olmasına rağmen, insanların kanına eli bulaşmış bir kişiyi AKP tekarardan yönetimine aldı. Yargılanması gerekirken, hala görev verilmekte. Bu katliamlara ve yapılacak katliamlara onay vermektir. Biz ailenin adalet arayışlarına ortak olmaya devam edeceğiz." 

Aileyi ziyaret eden heyetler bir süre burada aile ile birlikte nöbet tuttu. 

Haber Sen Eş Genel Başkanı Mesut Balcan ve Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Antep Şubeler Platformu, aileye dayanışma ziyaretinde bulundu. 

Ziyarette konuşan Haber Sen Eş Genel Başkanı Mesut Balcan, ailenin adalet mücadelesinin yanında olduklarını belirtti. Hakkari'den Edirne'ye herkesin Şenyaşar Ailesi'nden haberi olduğunu ve yürütülen mücadelesinin herkes için olduğunu dile getiren Balcan, "Onlara yapılanlar bir bütün olarak topluma yapılmış. Bu saldırıların niçin yapıldığını çok iyi biliyoruz. Bu zulmü yapanlar hala vekildir. Ve bu kişiler iktidar tarafından korunuyor. Anne toprağın altında adaleti arıyor. Bir haksızlığın yapıldığını savcılar da biliyor. Ama siyasi baskıdan adım atamıyorlar. Biz sonuna kadar aile ile birlikte olmaya devam edeceğiz" diye konuştu. 

YAPILANLAR İNSANLIK SUÇUDUR 

Ziyarette konuşan Ferit Şenyşar, hastanede saldırıya uğrayan ambulansa işaret ederek, "Bu ambulans bu hale getirilmiş. Bizi insandan saymıyorsanız, en azından ambulans için bir kamu davası açın. Ama bunu bile yapmadılar. Savaşta bile hastanelere dokunulmaz. Bize karşı yapılan insanlık suçudur" dedi. 

MARDİN'DEN ZİYARET

HDP Mardin, Ömerli, Midyat ve Dargeçit ilçe örgütleriyle Barış Anneleri Mardin Meclisi de aileye dayanışma ziyaretinde bulundu. Anne Şenyaşar ağıtlar eşliğinde yaşadıklarını anlattı. Heyet adına konuşan HDP Ömerli İlçe Eşbaşkanı Metin Kaya, adalet mücadelesinde yanlarında olacaklarının mesajını verdi. 

Heyet bir süre aile ile birlikte nöbet tuttu.(Urfa/MA)