AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşini ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde “Adalet” talebiyle başlattığı nöbet 52’nci gününde devam ediyor. Anne Emine Şenyaşar, saldırıda yaralı kurtulduktan sonra tutuklanan oğlu Fadıl Şenyaşar’ı cezaevinde ziyaret edeceği için bugün nöbette yer almadı.

3 AY SONRA İLK GÖRÜŞME

Emine Şenyaşar, Elazığ Kapalı Cezaevi’nde tutulan oğlu Fadıl Şenyaşar’ı 3 ay aradan sonra ilk kez kapalı görüşme gerçekleştirecek. Aile ziyarete ilişkin sosyal medya hesaplarından, “İki evladını ve eşini hastanede katlettiniz, Yetmedi. İkinci katliamı da yargıya siyasi baskı yaparak, hayali suçlarla evladına 37 yıl 9 ay hapis cezası verdiniz. 3 yıldır tek hücrede tutuklu, anne bugün görüşüne gidiyor. ADALET nöbetimiz 52'nci günde devam ediyor...” mesajıyla video paylaştı. 

BÜYÜK ZULÜM

Video’da yola çıkmaya hazırlanan anne Emine Şenyaşar, “Oğlum Fadıl’ın yanına gideceğim. 3 yıldır hapiste bir odada tek başına tutuluyor. Evimden 3 kişi katledildi. 3 oğlumda yaralandı, ölümden döndüler. Büyük bir zulme maruz kaldık. Oğlumu ziyarete gideceğim. Yarabbi bu zulmü biz kabul ettik sen kabul etme” ifadelerini kullandı. 

Saldırıda yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar ise sabahın erken saatlerinde adliye binası önüne gelerek 52’nci günde nöbet eylemini başlattı. (Urfa/MA)