Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart'ta başlattığı Adalet Nöbeti 350'nci gününde devam ediyor. Suruç ilçesinden gelen anne ve oğlu, adliye önündeki "Şenyaşar Ailesi Adalet Köşesi" olarak bilinen yerde nöbetini bugün de sürdürüyor. 

BU NASIL ADALET?

Nöbete ilişkin konuşan Emine Şenyaşar, yaklaşık 1 yıldır adalet talep ettiklerini söyledi. Şenyaşar, "Yaz, kış demeden nöbeti sürdürüyoruz. Bu hükümetin vicdanı yok. Ben burada çürüdüm, diğer oğlum cezaevinde çürüdü. Sırf bize zulüm yapılıyor. Bu zulüm artık son bulsun. 3 kişi öldürdüler, birini de hapse attılar. Hastanede nasıl insan öldürülür. Erdoğan neden bunların arkasında duruyor. Artık yeter oğlumu serbest bıraksınlar. Gözlerim görmüyor, oğlumu istiyorum. Tüm herkese adalet istiyorum. Benim ailemi yok edenler geziyorlar. Oğlum da hapse atılmış. Bu vicdan mı? Hastanede nasıl insan öldürülür? Hemşire deli oldu, doktor istifa etti. Yıldız istifa etmedi" diye konuştu.

TÜRKİYE'YE ADALET GELMEYECEK!

Ferit Şenyaşar ise, yargı yoluyla zulümun devam ettiğini ifade ederek, "Bu anne adliye önünde nöbetine devam ettiği sürece Türkiye'ye huzur gelmeyecek, adalet gelmeyecek. Katliamdan sonra bütün onurlu insanların annesi olan Emine anne hala adliye önünde. Ortada bir katliam var, katliamı yapanlar halen meydanlarda dolaşıyor. Yargı yoluyla zulüm devam ediyor" dedi.