Urfa’nın Suruç ilçesinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınlarının saldırılarında eşi Hacı Esvet ile oğulları Celal ve Adil Şenyaşar’ı yitiren Emine Şenyaşar, bir bayramı daha adaletsizlikle karşıladı. Anne Şenyaşar ve saldırıda yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, “adalet” talebiyle başlattığı nöbet eylemi, iki bayramı geride bıraktı. Adalet talep eden anne Şenyaşar, 134 gündür Urfa Adliyesi önünde eylemini sürdürüyor. 

Kurban Bayramı’nı da adaletsizlikle karşılayan Emine Şenyaşar, Mezopotamya Ajansı’na konuştu. 

VAHŞETİ ANLATTI

Eşi Hacı Esvet Şenyaşar ile birlikte gittiği Suruç Devlet Hastanesi’nde tanık olduğu vahşeti anlatarak konuşmasına başlayan anne Şenyaşar, “Ailemi yok ettiler. Çocuklarımın bir suçu da yoktu. Çocuklarımızın bir suçu olsaydı, ‘Evet bunların suçu vardı ve bunlar başına geldi’ derdik. Ama çocuklarımı sebepsiz yere katlettiler. İş yerinde saldırıp yaraladılar, hastanede de vahşice katlettiler. Kimse çocuklarımın katledilmemesi için engel olmadı. Ben engel olan kimseyi görmedim. Eşimle yaralı çocuklarımızın peşine düştük. Hastane önünde eşime saldırdılar. Bir şekilde hastanenin içine geçtik. Biri eşime ‘Seni illaki öldüreceğim’ dedi. Burada eşime saldırdılar. Serum şişleri, bıçak, demir ne varsa, o şekilde saldırıp gözümün önünde katlettiler. Başına demirle vurdular. Gözünü çıkardılar. Hiç kimse bunu yapmazdı. Çocuklarımı öldürdüler, sonra alkış tuttular. Fadıl’ımın da peşine düştüler öldürmek için. Çocuklarım onlara ne yapmıştı?” şeklinde anlattı.

ZULMÜN ADALETİ

Sürdürdükleri “Adalet Nöbeti” eylemine değinen Şenyaşar, şöyle devam etti: “O gün ellerinden ne geldiyse yaptılar ve hala yapıyorlar. Şimdide peşimize düşmüşler. Bizi gözaltına alıyorlar, nezarethaneye atıyorlar. Bizi gözetliyorlar. Bu adalet mi? Ailemi katlettiler, bir oğlumu da 3 yıldır tek kişilik oda da tutuyorlar. Bu nasıl bir vicdandır? Her şey göz önünde. Bu hükümetin vicdanı yok. Benim çocuklarım 35 yıllık esnaftılar. Bu devlete vergi veriyorlardı. Neden oğlum serbest bırakmıyorlar? Ailemi katledenler ise dışarda rahat bir şekilde geziyor. Adaletin varsa, neden yakalamıyorsun? Bu nasıl bir adalet? Bu zulmün adaleti. Bu vicdan mı? Neden bu kadar ailemi katledenlerin peşine düşmüyorlar? Erdoğan senin de çocukların var. Eğer oğlumu bırakmazsanız dilerim benim yaşadıklarımı siz de yaşarsınız” dedi. 

‘BİZE BAYRAM YOK’

Kaybettiği eşi ve çocuklarıyla geçirdiği bayramları anlatan Şenyaşar, “Eskiden bayramlarımız çok iyi geçiyordu. Tüm ailem yanımda olurdu. Akşam olduğunda, çocuklarım gelip yanımda otururdu. Hepsi de bir birinin kıymetini bilirdi. Birlikte çalışırlardı. Artık bize bayram yok. Evimi yıktılar. Ailemi yok ettiler. Kimseyi bırakmadılar. Bugün bayram, Celal’imin çocuklarının boynu bükük. Yetim kaldılar. Diğer çocukların babaları çocuklarına bayramlık alırken, benim oğlumun çocuklarının boynu bükük. Dilerim çocuklarıma bunu yapanların başına da gelir. Bayramlarımız ağlamakla  geçiyor. Hep ağlıyoruz. Evin içinde oturamıyorum. Ailemi yok ettiler. Bari tutuklu oğlumu bıraksınlar. Neden dürüst davranmıyorlar? Sen hükümetsin, sen devletsin, neden dürüst davranmıyorsun?” diye sordu. 

MA / Barış Polat