Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart'ta başlattığı Adalet Nöbeti, 332'nci gününde devam ediyor. Anne Emine Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar, Suruç ilçesindeki evlerinden geldikleri adliye önünde, yaşamını yitiren yakınlarının fotoğraflarının yer aldığı pankartı asarak nöbete başladı. 

'DURMAYA DEVAM EDECEĞİM'

Anne Şenyaşar, 1 yıldır adliye önünde soğuk havalara rağmen nöbeti sürdürdüklerini söyledi. "Kimse bizi görmüyor mu?" diye soran Şenyaşar, oğlunun serbest bırakılması için oturduğunu söyledi. Anne Şenyaşar, "Sadece oğluma değil bütün tutuklulara adalet gelsin. Ailemizden 3 kişi öldürdüler, Ferit yaralandı. Benim oğlumu tek hapse attılar. Bu nasıl vicdandır, bu nasıl adalettir" dedi.

Anne Şenyaşar, son olarak "Artık yeter, oğlum hapisten çıksın. Ölmeden oğlumu göreyim. Eğer oğlum çıkmayacaksa da ölümüm adliye önünde olsun. Oğlum bırakılmayana kadar adliye önünde olmaya devam edeceğim" diye konuştu.