Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart'ta başlattığı Adalet Nöbeti, 246'ncı gününde devam ediyor. Anne Emine Şenyaşar, Adalet Nöbeti’nde sarf ettiği sözler nedeniyle hakkında yeni açılan bir soruşturma kapsamında Suruç İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ifade verdiği için bugün Urfa Adliyesi önüne gelemedi. 

Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında anne Şenyaşar'ın eylemin 24’üncü gününde polislere “hakaret ettiği” iddiası ile ifadesi alındı. İfadesinde suçlamaları kabul etmeyen Şenyaşar, “Ben çocuklarımın katilini arıyorum. Her seferinde karakola ben geliyorum” diye belirtti. 

24'ÜNCÜ GÜNDE NELER YAŞANDI? 

Soruşturmaya konu olan eylemin 24’üncü gününde adliye bahçesinde nöbet başlatan aile, polisler tarafından adliye dışarısına çıkarıldı. Sonra aile adliye müştemilatı olarak tanımlanan bölgenin dışına çıkarılmak istendi. Müştemilat olarak tanımlanan alanın dışarısına çıkmayı kabul etmeyen Şenyaşar ailesi, darp edilerek gözaltına alınmaya çalışıldı. Yerde sürüklenerek gözaltına alınmaya çalışılan Ferit Şenyaşar’ın ayağı park halinde olan bir aracın altına sıkıştı. Bu sırada başına da darbe alan Şenyaşar sinir krizi geçirerek bayıldı ve hastaneye kaldırıldı. Ferit Şenyaşar’ın darp edilmesi sırasında yanından bulunan annesi Emine Şenyaşar, “Çocuklarımı 3 yıl önce öldürdüler, bugünde Ferit’i öldürmek istediler” dedi. Öte yandan olayı takip etmek isteyen Jinnews ve Mezopotamya Ajansı muhabirlerinin görüntü ve fotoğraf alması engellendi ve “gözaltına alma” ile tehdit edildiler. Ferit Şenyaşar, aynı gün hastaneden taburcu edildi. Adliyeye giden Şenyaşar, kendisini darp eden polisler hakkında suç duyurunda bulundu. Yaşanan arbedeye ilişkin Şenyaşar'ın suç duyurusu konusunda bir gelişme yaşanmazken, anne Şenyaşar'a "görevli memura hakaret etmek" iddiasıyla soruşturma açıldığı öğrenildi.

4 SORUŞTURMA

Anne Emine Şenyaşar hakkında daha önce AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’a “hakaret” ettiği gerekçesiyle dava açılmıştı. 12 Kasım’da davanın ilk duruşması görülecek. Öte yandan anne Şenyaşar hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “hakaret” ettiği gerekçesiyle 1, polislere ve görevi başındaki kamu çalışanlarına hakaret etmekten farklı tarihlerde açılan 3 ayrı soruşturma daha bulunuyor. 

‘TBMM BU ZULMÜ İZLİYOR’

Aile sanal medya hesabından Meclis Genel Kurulu hesabını etiketleyerek, “Hastanede katledilen ve tutuklu bulunan çocukları için ısrarla ‘adalet’ diyen anne emniyette ifade veriyor. Katliamı yapanlar korunuyor. Adliye önünde adalet nöbetimiz 246’ncı gününde devam ediyor. Türkiye ve @TBMMGenelKurulu bu zulmü izliyor” mesajı paylaştı.