Urfa'nın Suruç ilçesinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın esnaf gezisi sırasında korumaları ve yakınlarının Şenyaşar ailesinin işyerine yönelik başlayan ve hastanede devam eden saldırıları sonucu 4 kişi yaşamını yitirdiği olayın üzerinden 3 yıl geçti. Olayda eşi Haci Esvet ile oğulları Celal ve Adil Şenyaşar'ı yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın Urfa Adliyesi önünde başlattığı "Adalet" nöbeti 98'inci gününde devam ediyor. Şenyaşar ailesi katliamın 3'üncü yıldönümünde adliye bariyerleri önüne gelerek, eylemlerini sürdürdü. 

Hafta sonu adalet arayışlarını Suruç'taki evlerinde sürdüren Şenyaşar ailesi, sabahın erken saatlerinde adliye önüne geldi. 

‘3 YILDIR ADALETİ BULAMADIM' 

Adliye önünde 3 ayı aşkındır adalet aradığını söyleyen Emine Şenyaşar, "Adliye bahçesine gittiğimizde kovdular, oğlumu darp ettiler, bizi nezarethaneye attılar, mahkemeye çıkardılar. Bu katliamı yapanlar ise serbest geziyor. Oğlum cezaevine konuldu. 3 yıldır tek başına bir oda da tutuluyor. Ben bugün yine mecbur geldim. Nereye gittiysem de adalet bulamadım. Neden hastane kayıtlarını çıkarmayıp, katliamı gizliyorlar. Ailemi hastanede katledip, alkış tuttular. Katliamı yapanları yakalasınlar. Ben 3 yıldır ne yaptıysam adalet bulamadım. Ankara'ya kadar gittim adalet yok. Ailemi katledenleri neden yakalamıyorlar. Savcılar neden bu katliamı saklıyor. Bunu neden bize yapıyorlar. Ailemi bitirdiler" dedi.  

TUTUKLU YOK

Ferit Şenyaşar ise, 14 Haziran 2018 tarihinin Suruç Devlet Hastanesi'nde yapılan katliamın yıl dönümü olduğuna işaret ederek "Bir milletvekili tarafından devlet hastanesinde 3 insanımız katledildi. Bu katliamın üzerinden 3 yıl geçti. Dosya başsavcıda ve dava hala açılmamış. Olayla ilgili tutuklu yok. Biz 3 aydır adalet istiyoruz. Şu an Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı katliamı yapanları koruyarak suç işliyor. Suça ortak olup görevini kötüye kullanıyor. Bir gün adalet sağlandığında bu katliamın üstünü örtmeye çalışan yargıçlar ve savcılar yargılanacaktır. Biz bunlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Haklı davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Bugün mezarlığa gidemedik. Çünkü annemin sağlık sorunları çok kötü ve yaşananları kaldıramayacak duruma geldi. Bir anne 3 aydır kaldırımlarda adalet arıyor. Bu çığlığa herkesin destek vermesini istiyoruz" dedi. 

Ailenin adliye önündeki nöbeti sürüyor.(Urfa/MA)