Emek Partisi (EMEP), olası saldırılara ilişkin partinin Genel Merkez binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, Halkların Demokratik Partisi (HDP), İnsan Hakları Derneği (İHD), Sol Parti, Türkiye Komünist Partisi (TKP), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Bölge Temsilciliği, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) ve Devrimci Anarşist Federasyon’dan temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan EMEP Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan, 2 Temmuz’da sabah saatlerinde Genel Merkez binalarına şüpheli şahısların geldiğini belirterek, şunları anlattı: “Koridorda biriyle bakışmasından da anlaşıldığı kadarıyla yalnız olmadığını düşündüren 30-35 yaşlarındaki şüpheli kişi, partide başka birilerinin olup olmadığını sormuş ve ‘hayır’ cevabı alınca başka bir şey söylemeden gitmiştir. Aynı kişi, sabah muhatap olduğu parti görevlimiz tarafından, yanında başka bir kişiyle birlikte akşam saat 18.00 sularında parti binamıza yakın bir yerde İZZ Otel yanında görülmüştür. Parti binamıza gelen ve akşamüzeri parti binamıza yakın yerden partimizi gözetleyen kişinin elinde beyaz bir spor çanta bulunduğu arkadaşımız tarafından görülmüştür.”

İZMİR SALDIRISI 

Şüpheli şahsın parti binasına gelmesinin ardından belirsiz kişiler tarafından partinin defalarca telefonla arandığını belirten Gürkan, “Daha önce de suç duyurusunda beyan ettiğimiz telefon numaraları bunlar. Gelen aramalarda ‘ben seni sonra arayacağım’ minvalinde konuşmalar veya anlaşılmaz konuşmalar yapan aramalar” dedi. Yaşanan durumun kendilerine HDP İzmir İl Örgütü’ne yapılan saldırıyı hatırlattığını dile getiren Gürkan, “Son günlerde, Sedat Peker’ in açıklamalarında faşist kliklerin bir iç çatışma çıkarıp katliama girişeceklerine dair uyarıları, benzer kaygı ve açıklamaların çeşitli muhalif siyasi çevrelerden gelmesi ve iktidar bloku sözcülerinden iç çatışmaya teşvik eden, kışkırtan açıklamalar yapılması dikkate alındığında; HDP’ ye yapılan saldırılara benzer saldırıların emekten ve demokrasiden yana parti ve örgütlere, gazetecilere, Alevi kurumlarına yapılmasının yabana atılmayacak ihtimal olduğu görülmektedir. Nitekim son olarak gazeteci Erk Acerer Almanya'da evinde saldırıya uğramıştır” ifadelerini kullandı.

SUÇ DUYURUSU

Parti olarak 2 Temmuz’da yaşadıkları olay üzerine şüpheli şahısların saptanması ve gerçeklerin aydınlatılması için suç duyurusunda bulunduklarını aktaran Gürkan, “Genel merkez binamızın korunması için Valilik ve İçişleri Bakanlığına başvuru yapılmıştır. Ayrıca savcılığa da suç duyurusunda bulunulmuş ve çevredeki kamera kayıtlarının incelenerek şüpheli şahısların yakalanması ve sorgulanması talep edilmiştir” dedi.