İstanbul Zeytinburnu’nda yaşayan Elvan ve eşi Enver Demir, 10 Şubat gecesi evlerinde yaşamlarını yitirmiş halde bulunmuştu. Yaşadıkları ekonomik sorunlardan kaynaklı intihar ettikleri ileri sürülen Elvan ve Enver’in yaşamlarını yitirişlerine dair birçok soru işareti yanıtlanmayı bekliyor. Konuya dair konuşan Elvan’ın annesi Leyla Akman, kızının intihar etmiş olabileceğine inanmadığını söyleyerek, otopsi sonucu her şeyin açığını belirtti. Leyla ayrıca Enver’in borçlarından kaynaklı daha önce de intihara kalkıştığını ve Elvan’ın engel olduğunu söyleyerek, Elvan’ın ölüm nedeninin hala açıklanmamış olmasına da dikkat çekti.

'MEDYA'YA FARKLI YANSITILMIŞTI'

Enver’in bahis oynadığını, borçlarının tümünün bundan kaynaklandığını aktaran Leyla, Enver’in Elvan’a ait altın ve eşyalara da bu yüzden el koyduğunu ve sattığını, kredi çektiğini de dile getirdi. Bundan kaynaklı Elvan’ın sürekli kendilerinden borç para istediğini de ekleyen Leyla, “Dört ay boyunca kiralarını verememişlerdi. Biz bilmiyorduk, bir şey söylemiyorlardı. Öte yandan yaşanan bu olay medyaya farklı yansıtılarak, Elvan’ın bebeğini görümcesine bıraktığı söylenmişti. Ancak bunlar yalan, biz görümcesiyle görüştüğümüzde bebeği Enver’in bıraktığını söyledi. Enver ablasına, ‘Elvan hasta ben onu hastaneye götüreceğim, biz gelene kadar çocuk yanında kalsın’ demiş. Ayrıca, kapıyı açtıklarında Elvan’ın vücudunun soğuduğunu, ancak Enver’in vücut ısısının olduğunu söylediler” diye kaydetti.

'ENVER DAHA ÖNCEDE İNTİHAR ETMEK İSTEMİŞTİ'

Enver’in nasıl öldüğünün açıklandığını ancak Elvan’ın nasıl öldüğüne dair kimsenin bir şey söylemediğini söyleyen Leyla, otopsi raporunun çıkmasının ardından her şeyin belli olacağını belirtti. Leyla, Elvan’ın vücudunda darbe izine rastlanmadığını kaydederek, “İlaç içerek intihar etmiş olamaz, buna imkan yok. İlaçlarla intihar edebileceğine inanmıyorum. Çünkü evine giden kişiler evde ilaç ya da ilaç kutusunun bulunmadığını söylediler. Neden kızımın ölüm nedeni açıklanmıyor? Daha önce de Enver kaç defa intihar etmek istemişti ancak kızım buna müsaade etmemişti. Elvan, Enver’in kardeşleriyle konuşmuş ve Enver’in durumuna bir çare bulmalarını istemişti” dedi.

'KIZIMIN EMANETİNE SAHİP ÇIKACAĞIM'

Enver’in doğalgaz şirketinde çalıştığını, kızının ise muhasebe bölümü mezunu olduğunu kaydeden Leyla, Enver’in asgari ücret aldığını ancak kira parası, faturalar ve kredi borcuna yetmediğini vurguladı Leyla, “Ekonomik sorundan dolayı olabilir diyorlar, kızımın intihar ettiğini söylüyorlar ama ben daha kızımın nasıl öldüğünü bile bilmiyorum. Kızımla sabah konuşmuştuk, hiçbir şey yoktu, morali iyiydi, her günkü Elvan’dı. Ne olduysa akşam saatlerinde oldu” diye belirtti.

Elvan’ın bebeğinin şuan onlarda olduğunu ancak bebeğin gece sürekli ağladığını ve annesini aradığını söyleyen Leyla, bebeğin anne sütü içtiğinden annesine ihtiyaç duyduğunu kaydetti. Bebeğin onlarda kalmasını istediğini ekleyen ve tüm bu yaşananlardan çok etkilendiğini söyleyen Leyla, “Kızımdan geriye kalan emanete sahip çıkacağım” dedi.

Jinnews Haber Ajansı