İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesi Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporuna ilişkin itiraz dilekçesini Beşiktaş’ta bulunan İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne verdi. Dilekçesini verdikten sonra dışarıda açıklamalarda bulunan İmamoğlu, projeye ilişkin birkaç bilim insanının su ile ilgili raporunu okuduktan sonra geceleri uykularının kaçtığını söyledi. 

İmamoğlu, “Bir bilim insanının tarifi şu, siz yeraltı su kaynaklarını kurutuyorsunuz. Istıranca’lardan gelen suyun İstanbul’a yer altı akışını yok ediyorsunuz. Bu yaratmak istediğiniz ada yarınlarda yerleşime uygun olmayan kurak bir alana dönüşme riskine sahip. Bunları ben değil, bilim insanları söylüyor” dedi. 

‘HALKIN HAKLARINI SAVUNMAYA GELDİM’

ÇED raporuna karşı halkın haklarını savunmak için bu dilekçeyi verdiğini ifade eden İmamoğlu, “Bu süreci son ana kadar takip edeceğim. Varsa söylemek istediğiniz güzel cümleler kurun. Akılla, bilimle anlatın. Talimatla anlatmayın. Hiç kimseyi de korkutmuyor söyledikleriniz. Biz şehrin vicdanını temsil ediyoruz. Ben istemiyorum diye kimse istemiyorum demesin. Bir başkası istiyor diye de kimse istiyorum demesin. Bu güne kadar kimsenin bilgi sahibi yapılmamasının tersine insanları daha fazla aydınlatacağız. Bu millet yat, kat, saray istemiyor. Bu millet iş, aş, eğitim, ekmek istiyor. İnsanlar özel okulu bile evirip çeviremiyor. Bu sorunlar varken, uluslararası ilişkiler sorunları varken, birçok konuda sorunlarımız varken ülkeyi Kanal İstanbul ile meşgul etmek devlet adamlığına sığmaz” şeklinde konuştu. (İstanbul/MA)