AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önündeki Adalet Nöbeti, 255’inci gününde devam ediyor. “Şenyaşar ailesi adalet köşesinde” nöbetlerini sürdüren aileye destek ziyaretleri de devam ediyor. Ege Tutuklu ve Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma Derneği (EGE-TUHAYDER), Şenyaşar ailesine kitlesel ziyarette bulundu. Dernekle birlikte İzmir Barış Anneleri Meclisi ve Özgür Kadın Hareketi (TJA ) da aileyi ziyaret etti. 

Şenyaşar ailesi, heyeti “Sadece adalet istiyoruz” yazılı dövizlerle karşıladı. 

Ziyarette konuşan Barış Annesi Hanife Gümüş, “Adalet istiyoruz ancak bu ülkede adalet yok. Adalet olsaydı bu anne 8 aydır burada beklemezdi. Bugün biz de onun nöbetine katıldık. Annenin yaşadığı acıyı paylaşıyoruz. O hepimizin annesi. O hep aklımızda, onun çektiği acıyı biz de çekiyoruz. O oğlunun bırakılmasını istiyor, biz de çocuklarımızın bırakılmasını istiyoruz” dedi. 

‘TÜRKİYE’DE DEMOKRASİ YOK’

Barış Annesi Narenciye Acar da adaletin kalmadığına dikkat çekerek, “Artık yeter. 3 insan katledildi ancak katiller dışarıda. Kardeşiz diyorlar, kardeşsek katilleri tutuklayın. Hiç bir zaman kardeş olamadık. Kürtler baskılar ile boyun eğmez” dedi. 

Tutuklu annesi Hanım Sever ise Şenyaşar ailesiyle dayanışma içerisinde olacaklarını belirterek,  “Katledildik, öldürüldük ama adalet göremedik. Anne bir yıla yakındır bütün zor koşullara karşı burada duruyor. Türkiye’de demokrasi yok. Kimse demokrasiden bahsetmesin. Ne yapsalar yapsınlar biz Kürt’üz” ifadelerini kullandı. 

‘ADALETSİZLİĞİ KABUL ETMİYORUZ’

İki oğlu tutuklu olan Fatma Sürme de adalet olmadığına vurgu yaparak, “Dini kullanarak Kürlere zulüm yapılıyor. Dinle bir alakaları yok. Hem dışarıda hem de cezaevlerinde Kürtlere zulüm ediliyor. Adalet bu mu? Biz Kürt’üz, bu bizim gerçeğimiz. Bu adaletsizliği kabul etmiyoruz” dedi.  

Emine Şenyaşar da katliam günü ve sonrasında yaşananları aktararak mücadele kararlılığını bir kez daha vurguladı.

Heyet aile ile birlikte bir süre Adalet Nöbeti tuttuktan sonra alandan ayrıldı.