Artık e-Nabız uygulamasında yer alan "Covid-19 Aşı Kartı" bölümünde "AB Uyumlu Sağlık Pasaportu", "Bağışıklık Sertifikası” ve "Covid-19 Test Sertifikası" özellikleri bulunuyor.

Yurttaşların her türlü sağlık kayıtlarına erişimine olanak sağlayan "e-Nabız" uygulamasına güncelleme geldi.

Bu kapsamda e-Nabız'da yer alan "Covid-19 Aşı Kartı" bölümü, birkaç gün önce Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasına eklenen "AB Uyumlu Sağlık Pasaportu" butonu eklenerek güncellendi.

e-Nabız'a kayıtlı olanlar, "Covid-19 Aşı Durumu" bölümüne tıklayıp, "AB Uyumlu Sağlık Pasaportu"nu seçtiğinde "Dijital Kovid Sertifikası"nı oluşturabiliyor. Sertifika ayrıca Sağlık Bakanlığınca geliştirilen HealthPass uygulamasına da eklenebiliyor.

Avrupa Birliği ülkelerine sorunsuz seyahat edebilmeyi sağlayan Dijital Kovid Sertifikası'nda ad, soyad, TC kimlik numarası, doğum tarihi, uygulanan aşıların türleri, üreticileri ve aşılanma tarihleri gibi bilgiler bulunuyor.

e-Nabız'a gelen yeni güncellemeyle, son 6 ay içerisinde Covid-19 testi pozitif çıkanlar için "Bağışıklık Sertifikası" oluşturma alanı da eklendi.

Yurttaşlar, son 72 saat içerisinde yapılan ve negatif sonucu olan Covid-19 testlerine yönelik de yine aynı bölümden "Covid-19 Test Sertifikası" da oluşturabiliyor.