Kars Belediyesi'nin şehir içi ulaşımı kolaylaştırmak için belediye binasında düzenlediği ihaleden memnun olmayan bir grup dolmuşçu, belediye binasına girerek, tehdit, küfür ve hakaretler yağdırıp ihale komisyonu üyelerini darp etti. Yaşananlar üzerine ihale yarına ertelendi.

‘SINIRSIZ KAZANILMIŞ BİR HAK DEĞİLDİR’

Yapılan saldırıya ilişkin açıklama yapan Kars Belediyesi, dolmuşçu esnafının yurttaşları mağdur ettiği belirtildi. Belediye olarak önceliklerinin kentte toplu ulaşımdan faydalanan halka hizmet etme olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Belediyecilik görevini yürütürken mevcut yasaların dışında herhangi bir yetki kullanmamız mümkün olmamakla birlikte hiçbir toplu taşıma hattı da sınırsız kazanılmış bir hak değildir. Yarın yapacağımız toplu taşıma ihalesini kazanan firma olursa, aynı firmayla modern taşımacılığın gerektirdiği ve hemşerilerimizin hak ettiği biçimde şehrimizdeki toplu ulaşım hizmetinin planlamasını yapacağız” denildi.

 MAFYAVARİ YÖNTEMLER

Belediyelerin halka toplu ulaşım hizmeti vermek için kanunlara bağlı kalınacağına vurgu yapılan açıklamada, şöyle denildi: “Kars Belediyesi tarafından yapılması planlanan ve ihale ile gerçekleştirilecek olan ilgili hizmet satın alımının tamamlanamaması durumunda;  belediyenin mevcut araçları ile vatandaşlarımızı mağdur etmeden hizmet vermeye devam edilecek. Şu anda kontak kapatarak taşımacılığı durduran dolmuşların taşıma yaptığı hatlarda da Kars Belediyesi araçlarıyla ücretsiz taşıma yapılacaktır. Şehrimizde kimse kendi çıkarını dayatarak baskı ve oldubitti tavrı ile hukuksuz uygulamaları kabul ettiremeyecek.” 

Konuya ilişkin sosyal medyada hesabında açıklama yapan Kars Belediyesi Eşbaşkanı Şevin Alaca ise, “Kars artık mafyavari yöntemler ile rant eksenli günleri geride bıraktı. Baskı ve cebir ile işlerin yürüyemeyeceğini herkes görecek” dedi. 

'ŞEHRİN KADERİ ÇIKARA FEDA EDİLEMEZ' 

Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen de ihaleye girip girmemenin herkesin kendi tercihi olduğuna dikkati çekerek, "Bugüne kadar ihalenin yapılmamış olması İçişleri Bakanlığı müfettişleri ve Sayıştay raporlarında açıkça kamu zararı suçu olarak tespit edilmişken, yasal sürecin tamamlanmasını engelleyen her girişim suça ortaklıktır. Bir şehrin kaderi bir kaç ailenin çıkarına feda edilmeyecek. Yasal olarak yapmak zorunda olduğumuz toplu ulaşım ihalesi fiilen engellenmiştir. Güvenlik zafiyetine neden olan personel ile ilgili gerekli işlemi yapıyoruz. Bina içine girip hakaret, küfür, tehdit ve fiilen ihaleyi engelleme suçu işleyenlerle ilgili başvuruyu yapıp göreceğiz’’ ifadelerini kullandı.