Oyuncu ve Artı Tv Programcısı Levent Üzümcü, spekülasyon yaparak dolar kurunu yükselttiği iddiasıyla ifadeye çağırılmasını değerlendirdi. Mali Büro'dan aranarak ifadeye çağrıldığını söyleyen Üzümcü, avukatıyla bu konuyu konuştuğunu ve avukatının yoğunluktan kaynaklı Mali Büro'nun işlem başlatmış olabileceğini aktararak dolar kurunu yükselttiği iddiasıyla ifadeye çağrıldığını kendisinin de avukatının da düşünemediğini söyledi.

İfadeye gittiğinde Türkiye ekonomisini eleştirdiği twetinin gerekçe gösterildiğini söyleyen Levent Üzümcü, Sermaye Piyasası Kurulu'nun şikayetiyle bu sürecin başladığını ifade etti. Bir işgüzar yada bir avukat tarafından şikayet olmuyor diyen Üzümcü, "Kurul, resmen beni twet atmakla dolar kurunu yükseltmekle suçluyor. Türkiye'de hiç bir kurumun ciddi tarafı kalmadı. Ciddi alınacak tarafları kalmadı" dedi. 

'BÖYLE BİR GÜCÜM OLABİLİR Mİ?'

Dolar kurunu yükseltecek ya da alçaltacak gücünün olmadığını söyleyen Üzümcü, "Böyle bir gücüm olabilir mi benim? Ben bir tiyatro oyuncusuyum, dolardan, eurodan anlamam zaten. o zamanın kurunu yazıp 'bu sizin yanlış politikalarınız' demişim. Bu tarzda bir eleştiri yapmışım. Bu söylemimden hele de benim söylemimden kim gidip dolar alır ya da dolarını satar. İnsanlar bir tiyatro oyuncusunun bu sözüyle yabancı yatırımını kullanır mı?" ifadelerini kullandı. 

Türkiye'de yaşayan herkesin eleştiri yapabilme hakkının olduğunu, attığı twetinde de bir eleştiri barındırdığını söyleyen Üzümcü, "Demokrasi sadece gidip sandığa oy atmak değildir. Devlet dediğin sensin, benim, biziz... Seçimlerde memurlar seçiyoruz. Ama bu memurlar havale geçiriyorlar. Oraya geldiklerinde liyakatsizlik, hazımsızlık birçok şey ortaya çıkıyor. Bu da onlardan bir tanesi. Hakeden biriri, bir tiyatro oyuncusunun atmış olduğu bir tweti araştır mı? Sosyal medya paylaşımına 'Dolar kurunu yükseltmek için provakasyon' denilerek soruşturma açtırılması da liyakatsızlıktır. Çünkü o kurumda boş işler ile suçu başkasına atmaya çalışmaktır" dedi.