Bakırköy Adalet Sarayı’nda, meslektaşını ve katibi dolandırdığı iddiasıyla “kamu kurum ve kuruluşları araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık’ ve ‘Kamu kurumlarıyla ilişkili olduğunu söylemek suretiyle dolandırıcılık’ suçlarından yargılanan eski savcı Tamer C.'nun yargılanmasına İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. 

"KAMU GÜCÜNÜ KULLANARAK BENİ KANDIRDI"

Tamer C. tarafından dolandırılan katip Ö.D. mahkemede, “Sanık kayıtlı adresinde bulunmamaktadır. Bu nedenle uzlaşmacı dahi kendisi ile irtibat kuramamıştır. Kaçma şüphesi vardır. Bu nedenle hakkında yakalama kararı çıkartılmasını talep ediyorum. Sanığın banka hesapları incelendiğinde birçok kişiye para göndermiş. Bu nedenle tanık dinlenmesini talep ediyorum. 15 yıldır zabıt katibiyim. Sanık, kamu gücünü kullanarak beni kandırdı ve bütün birikimimi sanığa verdim. Bu hususlar göze alınarak uygun bir karar verilmesini talep ediyorum” dedi.

Mahkeme, duruşmanın sonunda kararını açıkladı. Buna göre, eski savcı Tamer C, 6 yıl 9 ay hapis ve 22 bin 500 lira para cezasına mahkum oldu.(ANKA)