Dersim’deki Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’dan 216 gündür haber alınamıyor. Doku’nun bulunmasına yönelik 6 Temmuz’da sonlandırılan arama çalışmaları, bugün itibariyle yeniden başladı. Uzun Çayır Barajı’nda 16 gündür süren su tahliyesi sonlandırıldı. Su seviyesinin 16 metreye indirilmesi ardında barajda tekrar su altı arama çalışmaları başladı. Çeşitli resmi kurumlara bağlı 68 personelin, yaklaşık 3 kilometrelik alanda eşzamanlı su altı arama çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi. 

İNTİHAR ETMEDİ

Son gelişmeler, ailenin işaret ettiği Zaynal Abarakov, polis babası Engin Yücer ve annesi üzerindeki şüpheleri daha güçlü bir hale getirdi. Bağımsız Ulusal Kriminal Büro, Doku’nun köprüdeki son görüntüsü ile kamera kayıtları çalışmalarını tamamlayarak rapor sundu.

Rapor soruşturma dosyasına girdi. Rapora göre; Doku’nun baraja atlayarak intihar etti tezini tamamen çürütürken, Zaynal Abarakov’un Doku’yu alıkoyduğu, tehdit ettiği ve daha pek çok ayrıntının Abarakov’un polis olan babası Engin Yücer’in görevli olduğu asayiş şube tarafından yanlış yönlendirdiği tespit edildi.

Doku’ya yönelik Zaynal Abarakov’un alıkoyma, tehdit, fiziksel baskı gibi saldırıları ise polislerin görevini yerine getirmemesi, şüpheliyi gözaltına almaması tarzındaki girişimleriyle örtbas edildi.