Dersim'de 166 gün önce kaybolan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku'nun zanlısı Zainal Abarakov'un tutuklanması talebiyle ailesi dün Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Doku'nun ablası Aygül Doku, olayı soruşturan Abarakov'un üvey babası polis memuru Engin Yücel'in "delilleri karartığı"nı söyledi. 

Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişim Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi kardeşinin Gülistan Doku’dan (21), 5 Ocak’tan bu yana haber alınamadığını hatırlatan abla Aygül Doku, Abarakov'un üvey babası Engin Yücel'in kendilerine sosyal medya üzerinden ulaşmaya çalıştığını belirterek, Yücel'in olayın üstünü örtbas ettiğini söyledi.

Kardeşi ve arkadaşları arasındaki mesajlaşmaya işaret eden abla Doku, kardeşinin okul arkadaşı G.Y.'ye "Korkuyorum" diye attığı mesaja dikkati çekerek, "(Engin Yücel) Mesajları örtbas etmeye çalıştı. Gülistan, gece 12.30’da 'Ben korkuyorum' mesajlarını atmasına rağmen 'Yok Gülistan yürürken korktuğu için o mesajı attı' diyor. Gülistan’ın yürüdüğü saat 22.30’dur. Bu adam böyle bir yalan söyleme gereğinde niye bulundu? Biz emniyete, savcılığa 'Böyle bir şeyi, görüntü veya ispatlaya bilir misiniz' diye söyledik. 'İspatlayamayız, böyle bir görüntü elimizde yok' dediler. Fakat Engin Yücel 'Ben bunu ispatlarım' dedi. Emniyetin ispatlayamadığı şeyi bu adam nasıl ispatlaya biliyor? Soru işaretleri aklımızda var" diye konuştu.

‘KIZIMIN ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ DÜŞÜNÜYORUZ’

Gülistan Doku’yu arayan yetkililerle konuştuğunu söyleyen abla Doku, "Bana 'Aygül 166 gün boyunca kimse kimseyi bu kadar aramaz. 166 gün boyunca bu kadar aranan birisinin bulunmama gibi bir şey olamaz. Sen burada oyalanıyorsun. Kardeşin burada olsaydı bin defa bulunurdu. Kardeşini git ara' diyorlar. Biz de açıkça bu ailenin bizim kızımızı, kardeşimi öldürdüğünü düşünüyoruz. Gözaltına alınmayan bu çocuğun aile avukatımızla birlikte savcılığa tutuklama kararı talebinde bulunduk. Bu talebimizin yerine getirilmesini istiyoruz. Bu talep yerine getirilmediği taktirde biz üst mercilerle görüşeceğiz" ifadelerini kullandı.

MA / Ayşe Sürme