Mersin’in Yenişehir İlçesinde bağlı Şahin Tepesi Mahallesi’nde oturan 72 yaşındaki Fatma Yıldız, Toros Devlet Hastanesi’nde yapmış olduğu koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıkmasının ardından 6 günlük karantina sonrası doktorların “Kan değerlerin iyi bundan sonraki süreci evde atlatabilirsiniz” denilerek eve gönderilmesinden 2 gün sonra yaşamını yitirdiği iddia edildi.

Yaşamını yitiren Fatma Yıldız’ın ölüm raporunda koronavirüs (Kovid 19) değil de “Bulaşıcı Hastalık (Doğal ölüm)” denilmesi ise dikkat çekti.

Duruma tepki gösteren Yıldız’ın kızı Nesrin Yıldız, annesinin yaşamını yitirmesinde tüm sorumluluğun hastane yetkililerinde olduğunu aktararak, suç duyurusunda bulunduğunu ifade etti. Yıldız, “Bu işin peşini bırakmayacağım” dedi. 

‘DURUMU İYİ DENİLEREK EVE GÖNDERDİLER’

Annesi ile beraber test yapmak için 24 Mart tarihinde hastaneye gittiklerini ve 28 Mart tarihinde ise annesinin test sonuçlarının pozitif çıktığını öğrendiklerini söyleyen Yıldız, hastane yetkililerinin kendilerine “Annenizin testi pozitif çıktı. Annenizi buraya getirmeniz gerekiyor” dendiğini belirterek annelerini apar topar hastaneye götürdüklerini aktardı. Annesinin 6 gün karantinada kaldığını hatırlatan Yıldız, “3 Nisan günü doktorlar anneme ‘Kan değerleriniz iyi bundan sonraki süreci evde atlatabilirsiniz’ denildi. Bizde hastaneye gittik durumu öğrendikten sonra taburcu işlemlerini yaptıktan sonra annemi aldık ve eve geldik. Taburcu olduktan iki gün sonra Pazar günü gece saatlerinde annemin nefes alırken zorlandığını gördüm. Annemi o durumundan sonra apar topar alarak tekrardan Toros Devlet hastanesine götürdüm. Hastaneye götürdükten sonra hastanede ki kişilere annemin pozitif olduğunu söyledim. Ondan sonra hastanede çalışanlar anneme yaklaşmak istemediler” dedi.

‘MÜDAHALE ETMEDİLER’

Hastanede ki çalışanların, annesinin pozitif olmasından kaynaklı çalışanların müdahale de epeyce geç kaldıklarını ileri süren Yıldız, “Annem yaklaşık 30 dakika hastane önünde can çekişti. Onlara ‘neden müdahale etmiyorsunuz?’ dediğimde bana hazırlık yapıyoruz dediler.  30 dakika sonra anneme oksijen verdiler. Sonra tomografiye götüreceğiz dedi doktorlar. Orada işlerin ters gittiğini anladım. Ben de annemle gittim tomografi bölümüne. Acil yoğun dediler ve sonrada yoğun bakıma almaya götürdüler. Yoğun bakım bölümünde de annem bekletildi. İçeriye alındıktan sonra annemin vefat ettiğini söylediler bana” şeklinde dile getirdi.

DOKTOR: ZATEN DEĞİŞEN BİR ŞEY OLMAYACAKTI

Annesinin ölümünden iki saat sonra doktorun kendilerini aradığını da sözlerine ekleyen Yıldız, doktorun şu sözlerini aktardı; “’Annenizin tomografisini çektik ne yazık ki virüs vücudunun her yerine yayılmış. Bu hastalık gizli bir illet nasıl yayıldı bilmiyoruz’ dedi. Bende doktora ‘Hocam bu ihmalkarlık’ dedim. Doktor ise bana ‘Daha önce de getirseydin değişen bir şey olmayacaktı’ dedi. Buradan sağlık bakanlığına soruyorum karantinaya alınan bir insan nasıl olur da 6 gün sonra bırakılıyor? Test yapıldıktan sonra sonuçları iyi denilerek neden eve gönderiliyor? Madem 14 gün süreci var neden eve gönderildi? Annem test yapılmadan gönderildi. Hastalık daha bitmeden annem eve gönderildi. Annemin ölümünden sonra hastane sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunduk. Bu işin peşini  bırakmayacağız” dedi.

Mezopotamya Ajansı