Serhat kentlerinde coşkulu kutlamalara sahne olan merkezlerden biri olan Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Newroz coşkusu sona erdi. Sabahın erken saatlerinde yüzlerce kişi HDP İlçe Örgütü binası önünde bir araya gelerek, kutlamaların yapıldığı belediye binası arkasındaki alana yürüdü. Köylerden, mahallerden ve merkezden gelen binlerce kişiyle alan kısa bir süre sonra doldu. Alana giriş yapanlara maske ve kolonya dağıtılması dikkati çekti. Coşkunun hakim olduğu alanda sık sık HDP lehine sloganlar atıldı. 

TUTUKLULARIN NEWROZU KUTLANDI

Kutlamaların açılış konuşmasını yapan HDP İlçe Eşbaşkanı Gönül Öztürk, barış temennisinde bulundu. İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmeye tepki gösteren Öztürk, bunun "darbe" olduğunu kaydetti. HDP İlçe Eşbaskanı Abdullah Ekelik ise, Abdullah Öcalan'a uygulanan tecride karşı cezaevlerinde devam eden açlık grevcindeki tutukluların Newrozu'nu kutladı. 

HALKLARIN ADRESİ 

HDP Ağrı Milletvekili Abdullah Koç da, Newroz’un tüm ezilen halklar için önemine vurgu yaptı.  AKP-MHP’nin baskılarına karşı asla boyun eğmeyeceklerini ifade den Koç'un konuşması sık sık “HDP halktır halk burada” sloganıyla kesildi. HDP’nin kapatılmaz olduğunu kaydeden Koç, “Halklar direnişiyle tüm saldırıları püskürtecektir. Kimsenin gücü bu halkı geri püskürtmeye yetmeyecektir. Bu topraklarda ki mazlum halkların adresi her daim HDP’dir. Zulümleri içinde boğulacaklar" diye konuştu. 

GENÇLERDEN YÜRÜYÜŞ

Konuşmalar ardından sahne alan sanatçıların ezgileri eşliğinde halaylar çekildi. Kutlamalardan sonra gençler kitlesel bir şekilde yürüyüş gerçekleştirdi. Cumhuriyet Caddesi'nde yapılan yürüyüşte tecritte karşı sık sık "Bê Serok jiyan nabe (Başkansız yaşam olmaz)", "Bijî berxwedana zindana" sloganları atıldı.