Diyarbakır’da kar yağışı gece saatlerinde başladı. Kentin bulvar, cadde, sokakları beyaza bürünürken, kar kalınlığı 10 santimetreyi geçti. Kentin farklı noktalarında kısa süreli bir buzlanma yaşanırken, sürücüler kontrollü ilerlerdi. Kar yağışının etkisinin sürmesiyle ufak çaplı kazalar meydana geldi.

Caddelerde yol açma çalışmaları görülmezken, kentin ana arterlerinde trafikte aksamalar yaşandı. A-Araçlar özellikle Seyrantepe, Fiskaya, Toplukonut gibi yerlerdeki yokuşlu caddelerde ilerlemekte zorlandı. Hem trafikteki aksamalar hem de Büyükşehir Belediyesi otobüslerinin sınırlı sayıda yolcu alması, yurttaşların uzun süre duraklarda beklemesine neden oldu.  

ESNAFLARDAN KAR TEMİZLİĞİ 

Karla karışık yağmur, kentin çoğu caddesinde zeminde çamur oluşmasına neden oldu. Yurttaşlar kaldırımlarda güçlükle ilerlerken, iş yeri sahipleri dükkanların önünü kendi imkanlarıyla temizledi. Caddelerde temizlik çalışmaları görülmezken, bazı noktalarda ise belediyenin temizlik işçileri kaldırılmaları temizledi.

SURLARDA BEYAZ ÖRTÜ

Kentin tarihi surları beyaz bir örtü ile kaplanırken, kentin bazı noktalarında kartpostallık görüntüler oluştu. 

HAVA SICAKLIĞI DÜŞTÜ

Yaşamı olumsuz etkileyen kar yağışı nedeniyle hava sıcaklığın da 6 dereceye kadar düşüş yaşanırken, kar yağışının ilerleyen saatlerde etkisini yitirmesi bekleniyor. Kar yağışının özellikle kentin kırsal ilçelerinden Lice ve Kulp gibi yüksek yerlerde etkisini sürdüreceği belirtildi.(Diyarbakır/MA)