Diyarbakır’da gece saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini sürdürüyor. Yaşamı olumsuz etkileyen kar yağışı nedeniyle hava sıcaklığında 2-5 derece düşüş yaşanırken, kar yağışının akşam saatlerine kadar aralıklarla sürmesi bekleniyor.

Kar yağışı nedeniyle trafik akışında aksamalar yaşanırken, güne beyaz örtüyle uyanan yurttaşların iş yerlerine giderken yollarda yürümekte zorluk çektiği görüldü. Duraklarda yığılmalar meydana gelirken, otobüslerin geç gelmesi ve doluluk oranı gerekçesiyle kimseyi almamasına yurttaşlar tepki gösterdi. Duraklarda uzun süre soğukta bekleyen yurttaşların, “kayyım işini yapmıyor” şeklinde tepkiler gösterdikleri görüldü. 

YOLLAR TEMİZLENMEDİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) kar ekiplerinin, kentteki yolları temizlemediği görülürken, araçlar ilerlemekte zorlandığı için trafik yoğunluğu oluştu. Kentte yer yer trafik kazaları da meydana geldi. Ergani ilçesinde yolcu minibüsünün, kar nedeniyle kontrolden çıkarak devrilmesi sonucu 9 kişi, Diyarbakır-Eğil karayolunda ise 21 AAH 508 plakalı minibüsün devrilmesi sonucu 13 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. 

KARIN TADINI ÇIKARDILAR

Kentte yurttaşlar kendi imkanlarıyla iş yerleri ve evlerinin önündeki karı temizledi. Yurttaşlar parklarda karın tadını çıkardı, kimi kartopu oynadı, kimi de fotoğraf çektirdi. 

TARİHİ SURLAR BEYAZ BÜRÜNDÜ

 Etkili olan kar yağışıyla tarihi surlar da beyaza büründü. Kar yağışının etkisiyle Hevsel Bahçelerini yoğun sis kaplarken, yer yer görüş mesafesi 20 metreye kadar düştüğü görüldü.

 UÇAK SEFERLERİ İPTAL

Kentte devam eden kar yağışı hava ulaşımını da aksattı. Diyarbakır'da İstanbul, Ankara, Antalya ve İzmir'e karşılıklı olarak yapılması gereken 22 uçak seferi iptal edildi.(Diyarbakır/MA)