Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) “Demokratik Mücadele Programı” kapsamında başlattığı programın ikinci ayağı olan “Demokrasi Buluşmaları”nın startı geçtiğimiz günlerde verildi. HDP, söz konusu program kapsamında yarın, tutukluların yaşadığı sorunlara dikkat çekmek amacıyla Diyarbakır E Tipi Cezaevi önünde açıklama yapacak. Yine, Türkiye’nin Federe Kürdistan Bölgesi’ne dönük saldırılara karşı, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve Kürt partilerinin temsilcilerinin katılımıyla 17 Temmuz’da Bağlar ilçesindeki Koşuyolu Parkı’nda açıklama yapılacak.  

‘HÜKÜMETE SESLENECEĞİZ’

HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyat Ceylan, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin yanı sıra tutuklu yakınlarının katılımıyla 14 Temmuz’da saat 17.00’da cezaevi önünde kitlesel açıklama yapacaklarını kaydetti. Ceylan, açıklamada cezaevlerinin mevcut sorunlarına, infaz rejimindeki adaletsizliklere, hasta tutuklulara ve ölüm orucundaki avukatların durumuna dikkat çekeceklerini söyledi. Ceylan, “Hep beraber sesimizi yükselterek cezaevi önünde talep ve önerilerimizi ortaya koyarak hükümete sesleneceğiz. Cezaevi önünde hukuk ve adalet sesimizi yükselteceğiz. O gün cezaevine sahip çıkma günü olacak” diye konuştu. 

‘BARIŞ SESİNİ YÜKSELTECEĞİZ’

Ceylan, 17 Temmuz’da ise Türkiye’nin başlattığı sınır ötesi operasyonlarda yaşanan sivil ölümlere dikkati çekmek ve halkların “barış” talebini yüksek sesle dillendirmek için Koşuyolu Parkı’nda olacaklarına dile getirdi. Ceylan, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın katılacağa açıklamaya Kürt partileri ile demokrasi güçlerinin de destek vereceğini ifade etti. Ceylan, “Burada Rojava ve Başûrê Kürdistan’a yapılan saldırıları teşhir ederek karşı çıkacağız. Bu savaşa karşı çıkmazsak her gün ölümlerin olacağını biliyoruz. Talan ve savaşa karşı barış sesini yükselteceğiz. Bu barış sesini sadece dışarıda yapılan operasyonlara karşı değil ülke içerisinde yapılan savaşa da dur diyeceğiz. Sadece HDP olarak orada olmayacağız savaşa karşı olan herkes orada olacak” dedi.  

HALKA DAVET

Etkinliklerine ilişkin 2 haftadır Kürt partileri başta olmak üzere çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum örgütleriyle görüşmeler yaptıklarını aktaran Ceylan, halkı 14 ve 17 Temmuz’daki eylem ve etkinliklere davet etti.