CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu twetter hesabından paylaştığı fotoğraflarda 2 esnafın dün Diyarbakır'da Çarşı karakolunda işkenceye maruz kaldığını duyurdu.Polise mukavemet iddiası ile gözaltına alınarak götürüldükleri karakolda Polislerce darp edilen Halit Eray Tosun ve Koray Tosun isimli kardeşlerin paylaşılan fotoğraflarında bir kardeşin dişlerinin kırıldığı kafasının yarıldığı ve dikişli bir vaziyette olduğu,yine diğer kardeşinde aynı şekilde vucudunun birçok yerinde işkence ve darp izi olduğu görülüyor.

CHP'li Tanrıkulu paylaşımında şu ifadelere yer verdi:"Diyarbakır Çarşı Karakolu'nun karşısında cafe işleten iki esnaf kardeş dün Çarşı Karakolu'nda bu hale getirilmiş.3 diş yok, kafada dikişler ve çok sayıda darp izi.Polis her zamanki gibi mukavemet tutanağı tutmuş.Yapılanlar çok açık işkence suçudur.T.C. İçişleri Bakanlığı,Diyarbakır Valiliği"dedi.

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, şu ifadelere yer verdi; “13.06.2020 Cumartesi günü saat 17.30 sıralarında koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılan kontrollerde, Sur İlçesi İskenderpaşa Mahallesinde kafe olarak faaliyet gösteren bir işyerinde sosyal mesafe kuralına uyulmadığı ve maske takılmadığının tespit edilmesi üzerine, görevli ekiplerimizce gerekli işlemlere başlanmıştır. Ancak bu işleme itiraz eden işyeri sahibi 2 kardeş ve 2 işyeri çalışanı olmak üzere toplam 4 şahsın işlemi yaptırmamak için direnerek, mukavemet ve saldırıda bulunmaları üzerine görevlilerimizce şahıslara müdahale edilerek kontrol altına alınmaları sağlanmıştır. Görevlerini ifa ettikleri esnada şahısların saldırısına uğramaları neticesinde 4 personelimiz vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanmış ve muayeneleri sonrası ilgili sağlık kuruluşu haklarında adli sağlık raporu düzenlemiştir. Olay hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gerekli tahkikat başlatılmıştır" denildi.

Polise mukavemet iddiası ile tutulan tutanaklarda ise şu ifadeler yer aldı: