Pandemiyle mücadele nedeniyle Sağlık Bakanlığının sağlık çalışanlarına getirdiği istifa yasağının 1 Temmuz'da sona ermesiyle Diyarbakır'da 10 hekim istifa etti, 6 hekimde sağlık raporu aldı. Yasağın kalkmasının ardından Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden 5 doktor istifa etti. Ardından da Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi'nin Acil Servisi'nde çalışan 5 hekim daha istifa etti, 6 hekim de sağlık raporu aldı. Hastanenin Acil Servis Bölümü'nde istifa ve raporlar nedeniyle acil sağlık hizmetinde aksaklıklar yaşanmaya başlandı. 

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Diyarbakır İl Başkanlığı Sağlık Politikaları Başkanı Melis Kandemir, Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde yaptıkları incelemelerin ardından istifaları doğruladı. 

'5 DOKTOR İSTİFA ETTİ 6'SI RAPOR ALDI'

Kandemir, istifalara ilişkin yaptığı açıklamada, "İlimiz merkezinde bulunan ve en eski hastanelerinden birisi olan Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi acil servisinde son birkaç gün içinde 5 doktorun istifa ettiğini, 6 doktorun sağlık raporu aldığını, bu nedenle acil servis hizmetinin ciddi olarak aksadığını üzülerek öğrendik. Aynı hastane başta olmak üzere ilimizde ve ülkemizde çok sayıda doktorun istifa etmek niyetinde olduklarını biliyoruz" dedi.

'İŞ YÜKÜ KALDIRILMAYACAK KADAR AĞIR' 

İstifaların nedenini pandeminin getirdiği iş yükü ve sağlık alanında yaşanan diğer sorunlar olduğuna işaret eden Kandemir, "Bütün dünyada ve ülkemizde son 1,5 yıldır devam eden pandemi nedeniyle sağlık çalışanları çok ciddi bir emek sarf ettiler. Kendileri ve yakınları COVİD-19 hastalığına yakalandılar. Bazılarını da maalesef kaybettik. Bu pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının sorunlarını partimiz defalarca dile getirmiştir. Ancak bunlara hükümet tarafından herhangi bir çözüm getirilmemiştir. Yaptığımız araştırmada istifa eden ve etmeyi düşünen hekimler çok çalışmaktan tükendiklerini, iş yükünün kaldıramayacakları kadar fazla olduğunu, özlük haklarının bir türlü iyileştirilmediğini, hastane idaresi başta olmak üzere yetkililer tarafından kıymet görmediklerini belirttiler." ifadelerini kullandı.

'SORUNLARLA ACİLEN İLGİLENİLMELİDİR'

     

Sağlık çalışanların sorunlarıyla ilgilenilmesi gerektiğini dikkati çeken Kandemir, "DEVA Partisi olarak hastane idaresine, İl Sağlık Müdürlüğüne, Valiliğe ve Sağlık Bakanlığına sesleniyoruz. Zaten sayıları gelişmiş ülkelere göre çok az olan hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarının sorunları ile acilen ilgilenilmelidir. Özlük hakları iyileştirilmelidir. Çalışma şartları düzeltilmelidir. Diyarbakır halkının acil sağlık hizmeti başta olmak üzere her türlü hizmeti almasını sağlayacak acil çözümler üretilmelidir" çağrısında bulundu.