Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’dan 5 Ocak 2020’den bu yana haber alınamıyor. Kızlarının akıbetinin ortaya çıkarılması amacıyla 1 Ocak tarihinden bu yana Doku ailesinin, Tunceli Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti, 21’inci gününde devam etti. Öğlen saatlerinde Doku’nun fotoğraflarının olduğu dövizlerle adliye önüne gelen anne Bedriye ve baba Halit Doku, “Gülistan nerede?” diye sordu. 

Ailenin başlattığı “Adalet Nöbetinin” 21’inci gününde, Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren ile Kadın Hakları Merkezi Koordinatörü Av. Zülal Işık, Dersim Baro Başkanı Kenan Çetin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Meclis Grup Başkanvekili Özgür Özel, milletvekilleri Polat Şaroğlu, Yüksel Mansur Kılınç ve Aykut Erdoğdu ile EMEP Dersim İl Örgütü yöneticileri, destek ziyaretinde bulundu.

‘KİM NEDEN KORUNUYOR?’

Ziyarette konuşan Diyarbakır Barosu Başkanı Eren, Türkiye’de cezasızlık politikasının hayatın her alanında yaşandığını ifade ederek, “Türkiye’de güvenliğin en üst düzeyde olduğu kentten bahsediyoruz. Her mahallede, tepede, dağda kameralar ve kuleler bulunuyor. Buna rağmen bu kentte bir kadın kayboluyor, kaybettiriliyor. Ama aradan iki yıl geçmesine rağmen soruşturmada somut bir ilerleme yok ve etkin bir soruşturma yürütülmüyor. Kim neden korunuyor? Bunların cevaplarının açığa çıkarılması lazım” dedi.

‘DOKU AİLESİNİN SESİNİ DUYSUNLAR’

Parti olarak ailenin Ankara’ya gelmesi durumda ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını ifade eden CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel “Gülistan Doku’nun annesinin adalet talebi, yüreğinde yangın serinlemeden hiçbirimiz bu işin peşini bırakacağımızı beklemesin. Ailenin soruşturmanın etkin yürütülmediğine yönelik eleştirilerini bizler de paylaşıyoruz. Gülistan Doku’ya adalet için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu ziyaretten sonra da mecliste bir araştırma önergesi sunacağız. AKP ve MHP’nin de bunu desteklemeye davet ediyor. Her şeyi muhalefetten geliyor diye hayır diyenler, Gülistan ailesinin sesini duysunlar” ifadelerini kullandı.

MİLLETVEKİLLERİNE MEKTUP

Baro ve siyasi parti temsilcilerinin destek ziyareti sonrası aile, PTT Şubesine geçerek Meclis’teki tüm milletvekillerine mektup gönderdi. (Dersim/MA)