Hükümetin gelecek yılki “yol haritası” niteliğinde olan 2021 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı yayımlandı. Programda toplumsal sorunların çözümü için dini içerikli yayınların toplumun daha geniş kesimine ulaştırılmasından, “aile ve dini rehberlik vaizliği” görev tanımı çalışması yapılmasına kadar birçok hedef yer aldı. Buna göre, toplumsal problemlere yönelik dini içerikli yayınlar toplumun daha geniş kesimine ulaştırılacak. Bu kapsamda toplumsal problemlerin çözümüne yönelik dini içerikli bilgilerin toplumun geniş kesimlerine ulaştırılması için görsel ve basılı yayınların sayısı ve çeşitliliği artırılacak. Manevi destek hizmeti ile ulaşılan kişi sayısı artırılacak. Bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sorumlu olacak. “Aile ve dini rehberlik vaizliği, gençlik koordinatörü ve manevi danışmanlık görev tanımı çalışması” yapılacak. Kadına yönelik şiddet, erken yaşta evliliklerin önlenmesine yönelik düzenlemelerin etkin uygulanmasını sağlamak amacıyla yapılacak çalışmalarda Diyanet de görev alacak. Böylece birçok bakanlığı aşan bütçesiyle neredeyse devletin merkezi haline gelen Diyanet, daha güçlü rol almış olacak.

ÖZELOKULLARA TEŞVİK

Programa göre, mesleki ve teknik eğitim kurumları ile sektör arasında işbirliği protokolleri artırılacak. OSB’lerde mesleki ve teknik eğitim kurumlarının açılması ve desteklenmesi amacıyla sektörle işbirliği sağlanacak. Özel mesleki ve teknik okullarda eğitim gören öğrencilere yönelik destek ödemeleri sağlanacak, özel sektörün okul açmasına yönelik yatırım teşvikleri artırılacak ve OSB’ler başta olmak üzere mesleki ve teknik okul sayısı ve çeşitliliği artırılacak.

YENİ HES'LER VE SANTRALLER

Programda tarım arazisi piyasalarının geliştirilmesi için “arazi bankacılığı sistemi” kurulması yer alırken, özelleştirme portföyünde bulunan şirket ve varlıkların özelleştirilmesine devam edilecek, potansiyeli olan yeni şirket ve varlıklar portföye dahil edilerek özelleştirilecek. Derbent, Çamlıca 1, Tortum, Çal ve Girlevik 2 HES için özelleştirme ihale ilanı verilecek. Gebze Dilovası Doğalgaz Çevrim Santrali özelleştirilecek. Güllük liman Sahası’nın özelleştirme işlemleri tamamlanacak.