Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Mehrî (Kovankaya) köyünde yaşayan Hürmüz ve Şimoni Diril çifti, 8 Ocak 2020’de ortadan kayboldu. Şimoni Diril’in cenazesi 70 gün sonra Hezil Çayı’nın kenarında bulunurken, 600'ü günü aşkın süredir Hürmüz Diril'den haber alınamıyor. Diril çiftinin kaybolmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında köyde yaşayan tek kişi Apro Diril, 23 Haziran’da gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. 

Apro Diril, dosya değerlendirmesinın yapıldığı 10 Eylül’de tahliye edilmişti. Beytüşşebap Savcılığı'nın karara yapmış olduğu itiraz üzerine Apro Diril'in geçtiğimiz günlerde tekrar tutuklanarak cezaevine konulduğu öğrenildi. 

'İDDİANAME HAZIRLANMALI' 

Şırnak Barosu Başkanı Rojhat Dilsiz, soruşturma kapsamında Apro Diril hakkında daha önce verilen tutuklama kararını hatırlatarak, "Ancak yapılan tutukluluğun gözden geçirilmesi esnasında Beytüşşebap Sulh Ceza Mahkemesi'nce tahliye edildi. Bu sefer de Beytüşşebap Savcılığının itirazı neticesinde Apro Diril yeniden tutuklandı. Bu aşamada soruşturmanın genişletilmesini ve iddianamenin bir an önce hazırlanmasını bekliyoruz" dedi.

Öte yandan soruşturma dosyasındaki "gizlilik" kararı devam ediyor.