HABER MERKEZİ-Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine dair açılan davanın 64'üncü duruşması İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 11'i tutuklu 85 kamu görevlisi ve askerin yargılandığı davanın duruşmasına, çok sayıda tutuklu ve tutuksuz sanık katıldı. Mahkeme başkanının izinde olmasından kaynaklı duruşmaya geçici olarak Hakim Arif Atanıan başkanlık etti. 

Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada, ilk olarak tutuksuz sanık Trabzon Jandarma Karakol Komutanı Cevat Eser savunma yaptı. Hiçbir zaman "FETÖ" üyesi olmadığını ve Bylock kullanmadığını belirten Eser, "Dink cinayetinde hiçbir zaman ihmalim olmadı. Üzerime düşen tüm sorumluluğu yerine getirdim. Belgelere baktığınız zaman hepsinin altında benim imzamı bulursunuz. McDonals saldırısı sonrasında Yasin Hayal'in evinde yapılan aramaya katılıp katılmadığımı hatırlamıyorum. Ama sonrasında bir defa yapılan aramaya katıldım" dedi. Pelitli ilçesinde yapılan anonsu Trabzon Valisi'nin bilgisi dahilinde kendisinin yaptırdığını dile getiren Eser, "Bu konuda mahallemizde asayiş konusunda yaptırdığımızı söyledim. Başka insanların hayatlarına mal olacak durumlar söz konusuydu. Bu konuda insanların uyarılması gerekiyordu" diye konuştu. 

Eser'in ardından Trabzon Jandarma Komutanlığı görevlisi Ünsal Gürel savunma yaptı. Gürel, 25 yıldır jandarmada görev yaptığını söyledi. 

Gürel'in savunması ardından duruşmaya yarın devam edilmek üzere ara verildi.(MA)