Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin görülen davanın duruşmasında tanıkların dinlenilmesine devam edildi. Dönemin İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Selim Kutkan'ın tanık olarak dinlenilmesinin ardından Trabzon’dan cinayetle ilgili BİMER’e yazıp bilgi veren tanık Galip Taşkın dinlendi. Taşkın, "Simaen tanıdığım jandarma istihbaratçıları Veysel Şahin ve Okan Şimşek cinayeti işleyen kişilerle aynı masada gördüm. Araştırılsın diye yazdım. Dink cinayetini işleyen çocuklara simaen benziyordu gördüklerim. Okan ve Veysel adlı istihbaratçılarla konuşuyorlardı lokantada. Olaydan önceydi benim gördüğüm. Tahminen 2006 Aralık ayıydı. Belki devlete bir faydamız olur. Kabahatleri varsa cezasını çeksinler diye düşündüm" dedi.

Okan Şimşek'in avukatının sorusu üzerine Taşkın, "Ben kimseye iftira atmıyorum. Olay ve kişileri karıştırmıyorum. Tarihi tam hatırlamıyorum. 2013’te ihbarı yaptım" dedi

Taşkın'ın ardından dönemin Trabzon Jandarma Terör Olayları Kısım Amiri Gökhan Arslan tanık olarak dinlendi. Arslan’ın verdiği bilgilerin gerçeği yansıtmadığı düşüncesiyle önceki duruşmalarda bir ay disiplin cezası verilmişti. Aslan, "2006 Temmuz ayında Trabzon jandarması sabah istihbarat toplantısına katıldım.  Ben varken Hrant Dink konuşulmadı. Toplantı çıkışında veya Ali Öz odasında konuşulduysa bilmiyorum" dedi.

Avukat Hakan Bakırcıoğlu, Aslan'ın beyanlarının önceki beyanları ile çelişkili olduğunu dile getirerek, tanığa tedbir uygulanmasını istedi.

Sonrasında Trabzon Jandarma Asayiş Şube Müdürü Binbaşı Ali Oğuz Çağlar tanık olarak dinlendi. Önceki beyanlarını tekrarladığını dile getiren Çağlar, "2006 günlük istihbarat brifinginde İstihbarat Şube Müdürü Yüzbaşı Metin yıldız Hrant Dink’in öldürüleceği istihbaratını haber elemanının anlattığı şekilde Ali Öz’e anlattı. İstihbaratı alan unsur komutanları da gerekirse diye odanın kapısında bekliyordu. Konu komutana arz edildi. 'Başka herhangi bir konu var mı' dedi Ali Öz. Şaşırdık birbirimize baktık biz. Sonra öbür odadaki brifinge geçildi. 2013’te bu konuda savcılığa ifade verdim. Oradaki bilgi doğrudur. Şimdi ayrıntıları tam hatırlamıyorum. İkinci geçtiğimiz brifingde Hrant Dink ile ilgili istihbaratın ayrıntısı anlatıldı. Ali Öz 'bu konuyu sonra görüşürüz' dedi. İstihbaratı Coşkun İğci’den alanlar Ali Öz’e ilk ağızdan anlattılar. Silah almak için 500 lira para verilmiş kendisine. Metin Yıldız, Hüsamettin Polat, Gazi Günay, Okan Şimşek, Veysal Şahin de vardı toplantıda. Bu konu önemli olduğu için bilgiyi alan personel de hazır olsun alay komutanı soru sorarsa yanıt versinler demiştim. Hrant Dink’e yönelik haber İstihbarat açısından çok önemli bilgiydi. Kendi haber elemanımızdan alınmıştı. Toplantıya katılan şube müdürleri konuyu aramızda konuştuk. 'Nasıl böyle bir haberi komutan önemsemez' dedik. Ben soruşturma olursa tüm bildiklerimi anlatırım dedim. Ali Öz sonraki brifinglere beni almadı. Komutanın emri kesindi. Fikir bile yürütmezdik. Komutanımız kimseye güvenmez, her şeyi saklar, olmadık şeylerle herkesin moralini bozar. Ceza verirdi. Yüzler gülmezdi akşama kadar. Konuyla ilgili İstihbarat Şube Müdürü ile ikili görüşme olduğunu biliyorum. Metin Yıldız 'arz ettim komutandan emir bekliyorum' dedi" diye konuştu.

Bugün sona eren duruşma, yarın tanık Ali Oğuz Çağlar’ın beyanları ile devam edecek.