Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin görülen karar duruşması sonrası adliye önünde açıklama yapıldı. Dink’in avukatı ve arkadaşları adına konuşan avukat Hakan Bakırcıoğlu, davanın kapsamının ve sınırlarının belirlenmiş olduğunu ifade etti. Cinayete giden süreçte yaşananların etkili bir şekilde soruşturulmadığını belirten Bakırcıoğlu, “Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından cinayete iştirak eden devlet görevlilerinin önemli bir bölümüne iddianame düzenlenmemiştir. Soruşturma da cinayete kimin karar verdiği ve hangi süreçlerden geçirilerek cinayetin hayata geçirildiği somut olarak açığa çıkarılamamıştır” dedi.

  

İTİRAZ EDECEĞİZ

Bugün verilen kararın önemli ölçüde hatalar içeren bir karar olduğunun altını çizen Bakırcıoğlu, “Bugün verilen karar Dink cinayetinin tüm yönlerini açığa çıkarmayan ve sorumlular hakkında hüküm kurmayan bir karardır. Elbette biz bu karara itiraz edeceğiz. Elbette ki bu kararın bozulması ve yargılamanın hakkı ile yapılması için sonuna kadar süreci zorlayacağız. Bu karar bozulacaktır. Bu karar cinayette sorumluluğu olan ve delillerle açığa çıkmış olan birçok kişinin hatalı şekilde beraatı ile sonuçlanmış bir karardır” diye konuştu.

ADALET MÜCADELESİ SONA ERMEDİ

Ardından söz alan Hrant’ın arkadaşlarından Bülent Aydın, davanın cinayet üstündeki karanlık perdeyi kaldırmadığını vurgulayarak, “Dink cinayetine karar verenler, bu süreci işletenler ortaya çıkmalıdır. Öldür diyenler yargılanmalıdır. Hrant için adalet gerçekleşmelidir. Bu nedenle bu kararla adalet mücadelesi sona ermedi. Belki yeni bir aşamasına geçti. Biz bitti demeden bu dava bitmez” diye konuştu.

MÜCADELEMİZ SÜRECEK

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yetvard Danzikyan da kararda gerçek sorumluların açığa çıkarılmadığını ifade ederek, kararı yeterli bulmadıklarını söyledi. Danzikyan, “Adalet mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi.

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF)Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu ise gerçek sorumluların açığa çıkmadığını vurgulayarak, adalet mücadelesinin takipçisi olacaklarını dile getirdi.