İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 3 Temmuz’da Demokratik İslam Kongresi (DİK) ve Din Alimleri Derneği (DİAY-DER) üyelerinin evlerine ve derneklerine yapılan polis baskınında DİAY-DER Başkanı Ekrem Baran’ın da aralarında bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı. Gözaltında bulunan 23 kişi Maslak Jandarma Karakolu’nda, 2 kişi de Eyüp Jandarma Karakolu’nda tutuluyor.

Gizlilik kararı konulan dosyada 28 kişi hakkında soruşturma yürütüldüğü öğrenilirken, gözaltına alınmayan 3 kişi hakkında yakalama kararı bulunuyor. 

KALP KRİZİ ŞÜPHESİ

Öte yandan 4 Temmuz’da DİAY-DER yöneticisi Mele Ali Fuat Hatipoğlu’nun kalp krizi geçirdiği şüphesiyle hastaneye kaldırıldığı öğrenilirken, 82 yaşındaki Mele Halil Bulut’un da nezarette sağlık sorunları yaşadığı belirtildi.

AMBULANSLAR KARAKOLDA 

Edinilen bilgilere göre, 4 gündür gözaltına bulunanların hepsinin 70 yaş üstü olduğu ifade edilirken, birçoğunun kalp, şeker, tansiyon ve göz hastası olduğu kaydedildi. Her gün ambulansların karakola gelerek gözaltındakileri alıp hastaneye götürdüğü öğrenildi. 

GÖZALTI SÜRESİ UZATILDI

4 gündür gözaltında bulunan 25 kişi bugün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne getirilerek, gözaltı süreleri 4 gün daha uzatıldı. (İstanbul/MA)