Demokratik İslam Kongresi (DİK) eski Eş Sözcüsü ve Hakkari eski Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu'nun, Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) 2010-2011 yılları arasındaki çalışmalarına katılması nedeniyle "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla yargılandığı davanın karar duruşması görüldü. 

Diyarbakır 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Bedirhanoğlu katılmazken, avukatı Payiz Aşkın Akyürekli hazır bulundu. Duruşmada, iddia makamı ceza istemiyle verdiği mütalaasını tekrarladı.

BERAAT TALEBİ

Akyürekli, DTK'nin yasa dışı bir oluşum olmadığını, anayasa çalışmaları sırasında görüşlerinin alınması için yöneticilerinin Meclis'e davet edildiğini hatırlatarak, müvekkilinin beraatini istedi.

HAPİS CEZASI

Mahkeme, Bedirhanoğlu'na "örgüt üyesi” olduğu iddiasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. 

‘BÖYLE BİR HUKUK OLAMAZ’

Verilen kararı tepki gösteren Bedirhanoğlu, "Devletin anlamak mümkün değil. Söz konusu Kürtler olunca hiçbir şey yapmazsanız da yaptığınız siyasi faaliyetler hemen illegale dönüştürülüyor ve ceza veriliyor. Böyle bir hukuk olamaz. Bu sadece siyasi bir kararın hayata geçirilmesidir. Ben bugüne kadar sadece yasal zeminde siyasi faaliyetlerde bulundum" dedi.(Diyarbakır/MA)