Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında aralarında Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) Eşbaşkanı Alev Özkiraz’ın da bulunduğu çok sayıda parti ve dernek üyelerinin gözaltına alınmasına ilişkin parti binasında basın açıklaması düzenledi.  Açıklamada konuşan HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, yaklaşık 20 kişinin gözaltına alındığı bilgisini paylaşarak, HDP ve bileşenlerine yönelik düzenlenen operasyonları kınadı. 

Ardından konuşan ESP Diyarbakır İl Yöneticisi Serhat Demirtaş, son bir ayda partilerine yönelik operasyonların süreklileştiğine dikkati çekerek, devletin devrimcilerin ve Kürtlerin sesini kısmaya çalıştığını kaydetti. “Arkadaşlarımız devrim şehitlerini sahiplendiklerinden kaynaklı gözaltına alındılar” diyen Demirtaş, devletin son yıllarda yaptığı operasyonların bu nedenlerden kaynaklandığını ifade etti. 

Bugüne kadar yüzlerce operasyon yaşadıklarını, ancak hala mücadeleye devam ettiklerini dile getiren Demirtaş, “Buradayız ve burada olmaya devam edeceğiz” dedi. 

Demirtaş, bu karanlıktan çıkmanın tek yolunun birlikte mücadele etmekten geçtiğine vurgu yaptı. (Diyarbakır/MA)