Devrimci 78'liler Federasyonu, Erdal Eren’in 12 Eylül darbecileri tarafından henüz 17 yaşındayken yaşı büyütülerek katledilişinin 40’ıncı yıldönümü nedeniyle yazılı açıklama yaptı. Eren’in katledildikten sonra adının çocuklara verildiği belirtilen açıklamada, “Eren devrimci inancın, kararlılığın onurlu temsilcisi, emperyalizme ve faşizme karşı mücadelenin yılmaz savunucusudur” denildi.

‘EREN ONURUMUZDUR’

Eren hakkında idam kararı veren 12 Eylül faşizminin hala devam ettiğinin altı çizilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Egemenlerin ihtiyaçlarına göre yeniden tahkim edilerek sürdürülüyor. Hala ülkemiz hak ve özgürlüklerin yok edildiği, muhalif seslerin kısıldığı, farklılıklarımızın birbirine düşürüldüğü, öğrencilerin bilim insanlarının siyasetçilerin içeri atıldığı bir ülke. Erdal Eren,

Devrim ve sosyalizm şiarıyla mücadelemizde yaşayacaktır. Erdal Eren’den devralınan bir görevinde aynı coğrafyada yaşadığımız kardeş halklarımızla kardeşlik bağlarımızı güçlendirmek, kadınlara, çocuklara, gençlere, işçilere, emekçilere, halklarımıza yapılan saldırıları birlikte göğüslemek O’na bağlılığın önemli bir ifadesi olacaktır. Eren’in dostlarına ve yoldaşlarına düşen en önemli görevlerden birisinin de savaşa karşı barışı savunmaktır. Eren onurumuzdur.”