Mardin’in Ömerli ilçesinde bir İdris Söğüt isimli gencin intihar ettiği iddia edildi. İntihar ettiği iddia edilen Söğüt'ün cenazesi Mardin Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. 

İntihar ettiği iddia edilen Söğüt'ün uyuşturucu bağımlısı olduğu belirtilirken, bir süredir uyuşturucudan kurtulmak için çaba gösterildiği belirtildi. 

Söğüt'ün olaydan saatler önce sanal medya hesabından yaptığı paylaşımlar da dikkat çekti. Söğüt sanal medya hesabından yaptığı paylaşımların birinde uyuşturucuyu bıraktığı yönünde ifadelere yer verirken, ismini vermediği kişilerin üzerine geldiğine dair ifadeler kullanarak, "(...) devlet sizi kullanıyor. Yarın aynısını da size yapar" ifadelerini kullandı. Söğüt devamında ise, "Bıraktık diyoruz, gelmeyin diyoruz ulen, haksız olsaydım Allah belamı verirdi. Sabah ola hayrola anenizi hatırı bile kalmadı. O jandarma bile kurtaramaz. Telefonumu han tele bağladığınız belli" diye yazdı. 

Söğüt bu paylaşımında ardından yaptığı bir başka paylaşımında ise, "Devlet insanların can güvenliğini sağlar. Evden kaldırıp infaz etmez de buyurun. Hayal ettikleriniz hayal de kalır" diye yazdı. Söğüt olaydan önceki son paylaşımında ise şu ifadeleri paylaştı: "Ulen oğlum takılmışsınız bir tane yavşak istihbaratçının peşine kendi torbacısını da ihbar ediyor. Bizi infaz etsin diye onun da (...) sizle beraber" dedi. 

Söğüt'ün yakınları olaya dair bilgileri olmadığını, yazdıklarına dair de kendileri ile herhangi bir şey paylaşıldığını belirtti.