Saldırgan Onur Gencer tarafından gerçekleştirilip, Deniz Poyraz’ın katledildiği saldırıyla ilgili Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü’ne yönelik dayanışma ziyaretleri devam ediyor. Son olarak Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İzmir İl ve ilçe örgütlerinin yöneticileri partiye ziyarette bulundu. Gelen heyeti HDP İl Eşbaşkanları Besriye Tekgür ve Kadir Baydur ile parti yöneticileri karşıladı. 

DEVA Partisi heyetinde İzmir İl Başbakanı Seda Kaya Ösen, Konak İlçe Başkanı Alev Özegeli, Gençlik Çalışmaları üyesi Burak Gamze ile İl Yönetim Kurulu (YK) üyeleri Cemalettin Baştaş, Oğulcan Uzun, Aras Akkiraz, Esat Olgun ve Yelda Arslan yer aldı. 

‘UMARIZ SİYASİ CİNAYETLER SON BULUR’

Eşbaşkanlara ve HDP’ye başsağlığı dileklerinde bulunan DEVA Partisi İl Başkanı Seda Kaya Ösen, genç bir kadının başına böyle bir şey gelmesinin çok üzücü olduğunu söyledi. 

Bu acıyı paylaştıklarını belirten Ösen, “Şiddeti özendiren ve kutuplaştıran dilin sonunda gencecik canları alması, sizlerin hayatını tehlikeye düşürüyor olmasının bir terör örgütü saldırısı olduğunu düşünüyoruz. Bir daha hiçbir siyasi partinin böyle bir şey başına gelmesin. Siyasi partilerin en üst kademelerinden en alt kademelerine kadar tüm çalışanlarının can güvenliğinin sorumluluğu iktidardadır. Biz böyle düşünüyoruz. Korumakta onların görevidir. Bir ihmal varsa, bu da onların ihmalidir. Toplumu gererek, insanları kötüleyerek, hedef göstermenin sonucunun ne olduğunu hep beraber gördük. Umarız ülkemizdeki siyasi cinayetlerde bu artık son olur. Toplumumuz tekrar barış ortamında bir birleşme ve iyileşme dönemine geçer” dedi.

‘KUTUPLAŞTIRICI DİL SALDIRIYI GETİRDİ’

Bu ziyaretten duydukları memnuiyeti dile getiren HDP İl Eşbaşkanı Besriye Tekgür de dayanışmanın önemi üzerinde durdu. Tekgür, “Şu anda ülkede yaşayan kutuplaştırma, ayrıştırma ve ırkçılık hepimiz için kötü bir sonuç getirdi. Umarız devam etmez” diye konuştu.

Yaşanan katliamın sebebinin iktidar ve ortağının ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı ve hedef gösteren politikalarının sonucu olduğunu vurgulayan Tekgür, “Bütün halkların birarada yaşama şansı varken iktidar da olan grubun ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı dili bu tür saldırıları beraberinde getiriyor. Deniz’in yaşamını yitirmesi umarız tüm halkların, partilerin sorunları olan tüm insanları bir araya getirir ve iktidara karşı bir mücadele birliğine dönüşmesini temenni ediyoruz” diye konuştu.

‘BİRARAYA GELİNMELİ’

Eşbaşkanı Kadir Baydur ise 8 Temmuz’da emek ve demokrasi güçlerinin İzmir’de düzenleyeceği mitingi hatırlatarak, artık tüm demokrasi güçlerinin yaşanan bu saldırılara karşı amasız ve fakatsız bir araya gelmesi gerektiğini kaydetti.

DEVA Partisi heyeti, saldırıya dair soruşturma hakkında bilgi alıp, Deniz Poyraz’ın katledildiği yeri gördükten sonra partilerle vedalaşarak binadan ayrıldı.