İzmir Torbalı ilçesinde Deva Partisinden istifa eden 15 kişi bir grup Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) katıldı. Düzenlenen törende parti üyelik başvurularını HDP Torbalı İlçe Eş Başkanı Hüsnü Bitirmiş, kabul etti. 

Deva Partisi Gençlik Kollarında faaliyet yürüten grup, Kürt sorununda yaşanan çözümsüzlük, Kürt dili üzerindeki baskılara samimi yaklaşılmaması gibi nedenlerden kaynaklı partilerinden istifa ettiklerini ifade etti. HDP'nin bu sorunların çözümünde adres olduğunu dile getiren gençler, mücadeleyi birleşerek büyüteceklerini söyledi. 

Törende konuşan HDP Parti Meclisi Üyesi Tevfik Kaçar, HDP'nin kadınların, gençlerin ve başta Kürt halkı olmak üzere ötekileştirilen partisi olduğunu ifade etti. HDP'nin aynı zamanda inançlar anlamında yok sayılan, egemen inanç dışındaki inançların partisi olduğunu vurgulayan Kaçar, şöyle devam etti: "Özellikle rant, talan anlamında ekolojiyi koruyan bir partiyiz. İkizdere’den Kaz Dağları'na kadar nerede bir ağaç kesiliyorsa vicdanı sızlayan bir partiyiz. Bizi belirli kalıplara sıkıştırmaya çalışıyorlar. Ancak Türkiye ve dünyayı kucaklayan tek partiyiz. HDP sıkıştırılmış istenen kalıba sığmaz. Bu anlamada sizin de kendinizi bulacağınız bir yerdir." 

'BARIŞ İÇİNDE YAŞAMAK İSTİYORUZ'

İktidar çevrelerinin HDP'yi şeytanlaştırma politikaları uyguladığına dikkati çeken Kaçar, “HDP'li olmanın suç” olduğu algısının sermaye düzeninin sonucu olarak ortaya çıktığını söyledi. HDP’nin şiddet karşıtı bir parti olduğunu anlatan Kaçar, şunları söyledi: "Karşımızda HDP'ye şiddet uygulayan bir devlet yapısı var. Birini ‘terörle’ özdeşleştirmek istersek Adana'da Furkan Vakfı üyelerine  yapılanları özdeşleştirebiliriz. HDP asla savaştan yana değildir. Bizim bütün niyetimiz ezilen insanların barış içinde yaşamasını sağlamaktır."