Federe Kürdistan Bölgesi sınırında bulunan Hakkari’nin Derecik ilçesinde askerlerin açtığı ateş sonucu Şahap Şendol (23) ve Celil Ekinci (17) yaralandı. Yaralanan 2 kişi de bölgeye gelen yakınları tarafından Federe Kürdistan Bölgesi'nde bulunan bir hastaneye kaldırıldı. Aldığı yara sonucu iki parmağını kaybeden Şendol taburcu edilirken, karnına isabet eden kurşunlar nedeniyle yaralanan Ekinci ise şu ana kadar 3 ameliyat geçirdi. Tedavisi devam eden Ekinci, yaşadıklarını Mezopotamya Ajansı’na anlattı. 

UYARI YAPILMADI 

Ekinci, 18 Mayıs’ta saat 07.00’de 3 arkadaşıyla birlikte Federe Kürdistan Bölgesi’nden Türkiye’ye geçtiklerini söyledi. Türkiye sınırına 50 metre kala askerlerin bulunduğu noktadan hiçbir uyarı yapılmadan ateş açıldığını belirten Ekinci, yaşananları şöyle anlattı: “Bizi gördüler ama nerden geliyorsunuz, nereye gidiyorsunuz demeden direk ateş ettiler. Bizi görüyorlardı, biliyorlardı, biz hangi köyden gelmişiz. Ateş ettikten sonra arkadaşımı aradım, yardım istedim gelsin diye. Önce ata ateş açtılar, ben attan atlayınca, bana da ateş açtılar. Göğsümden vurdular. Sonra arkadaşım Nebi geldi yanıma, benimle olan Şahap Şendol’un da eline ateş ettiler. Sonra peşimizden geldiler ve küfrettiler. ‘Ne işiniz var burada’ dediler. Biz de uyarı ateşi açsaydınız, deseydiniz yasaktır, gelmeyin buraya, gelmezdik zaten diye cevap verdik.” 

ASKERLER: ÖLDÜRDÜK

Vurulduktan sonra da askerlerin kendilerine yardım etmediğini aktaran Ekinci, “Yanımızdaydılar ama yardım etmediler. Kendi aralarında konuşuyorlardı, ‘öldürdük’ diyorlardı. Evimize döndüğümüzde vurdular bizi. Ben, daha sonra Federe Kürdistan Bölgesi’nde bulunan akrabalarım tarafından hastaneye kaldırıldım. Şu ana kadar 3 ameliyat geçirdim. Durumum çok şükür iyiye gidiyor. Arkadaşım Şahap’ın da 2 parmağını kestiler” diye anlattı. 

‘HEPİMİZİ ÖLDÜREBİLİRLER’

Aynı bölgede 31 Aralık 2020'de askerlerin açtığı ateş sonucu ağabeyi Reşat Ekinci'nin de yaralandığını anımsatan Ekinci, “Yeter artık bizi öldürmesinler, yaralamasınlar. Reşit abimi de başından vurup yaralamışlardı. Onlar hepimizi öldürebilirler ama biz bir şey yapamayız, çünkü bizim silahımız yok” diye konuştu.

MA / Dindar Karataş