Devrimci 78’liler Federasyonu, Türkiye gençlik hareketinin devrimci önderleri Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ı, idam edilişlerinin 48’inci yılını yaptığı yazılı açıklamayla andı. Yapılan açıklamada Deniz Gezmiş’in idam sehpasında söylediği “Yaşasın devrim ve sosyalizm, yaşasın Marksizm-Leninizm’in yüce ideolojisi, yaşasın Kürt ve Türk halklarının bağımsızlık mücadelesi, kahrolsun emperyalizm” sözlerinin, bugün de gerçekliğini ve geçerliliğini koruduğu vurgulandı. 

SAVAŞA KARŞI BARIŞ

Açıklamada, “Denizleri anmak, emekçilerin ve halklarımızın başta yaşam hakkı olmak üzere eğitim, sağlık, sosyal güvenlik, barınma, çalışma haklarını savunmak demektir. Denizleri anmak, savaşa karşı barışı, diktatörlüğe, zulme, zorbalığa karşı demokrasiyi, ayrımcılığa, ötekileştirmeye karşı kardeşliği savunmak, her türlü işgale karşı çıkmak demektir. Demokrasi ve sosyalizm mücadelesini bugünün ihtiyaçlarıyla birleştirmeyi zorunlu kılmaktadır” ifadelerine yer verildi. 

Gözaltıların, tutuklamaların, işkencelerin halkların kaderi olmayacağı belirtilen açıklamada, “Geleceksiz bırakılan gençler, egemenin tek tipçi eğitim kurumlarında cendere altında tutulan öğrenciler, erkek egemen yapının ağır baskısı altında kimliksiz bırakılmaya çalışılan kadınlar, bütün bir ülke Denizleri ve onların yaratmak istediği ülkeyi arıyor. 48 yıldır gönlümüzde, bilincimizde yaşayan Deniz Gezmiş’i, Yusuf Aslan’ı, Hüseyin İnan’ı saygı ve minnetle anıyoruz” denildi.