İstanbul Beyoğlu semtinde İstiklal Caddesi’nde yürürken Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl binasında Deniz Poyraz’ın katledilmesiyle ilgili aralarında sohbet eden Erdoğan Turgut ve Baran Kırgın, 4 sivil polis tarafından darp edilerek gözaltına alındı. İfadeleri alınan iki kişi, daha sonra serbest bırakıldı. Darp edilerek gözaltına alınan Turgut ve Kırgın, gözaltında kötü muameleye maruz kaldıklarını söyledi. Tünel’den İstiklal Caddesi’ne doğru yürürken 4 kişinin etraflarını sardığını belirten Baran Kırgın, “Ben ve Erdoğan Turgut adlı arkadaşım, İstiklal Caddesi’nde yürüyorduk. O arada yağmur yağıyordu. 4 kişi etrafımızı sarıp ‘bize su attınız’ diyerek, darp etmeye başladı. İstiklal Caddesi’nden Taksim Karakoluna kadar darp ede ede bizi götürdüler. Orada da bizleri ayrı odalara alıp, ‘Siz sokak ortasında terör örgütü elemanlarından nasıl söz edersiniz. Ha HDP ha terör aynı şeydir’ diyerek darp ettiler” diye anlattı. 

DEVLETİN GÜCÜ! 

İşkenceye maruz kaldıklarını ifade eden Kırgın, “Darp demek az olur. Karakolda, beni yüz üstü yatırıp ‘Devletin gücünü size göstereceğiz, devletin gücünü görüyorsun değil mi? Türk polisinden özür dileyeceksin’ gibi söylemlerde bulunarak, tekmelediler. Daha sonra önümüze bir kağıt koyarak, ‘Darp raporu almak istemiyorum’ diye bize yazdırıp, imza attırdılar” diye konuştu. 

KAĞIT İMZALATTILAR

Gözaltında kötü muameleye maruz kalan Erdoğan Turgut da karakolda üzerinde isimlerinin yazılı olduğu bir kağıdın imzalatıldığını belirterek, “Kağıdın üzerinde ‘darp edilmedik’ tarzında bir şey yazıyordu. Polisler ‘imzalamazsanız sizi bırakmayız’ dediler. Bizde korktuğumuz için imzalamak zorunda kaldık” şeklinde konuştu.

Bırakıldıktan sonra Taksim İlk Yardım Hastanesi’ne gidip orada darp raporu aldıklarını söyleyen Kırgın ve Turgut, polisler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.