Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu, İnsan Hakları Haftası dolayısıyla İzmir il binasına yapılan silahlı saldırıda hayatını kaydeden Deniz Poyraz’ın Buca Kaynaklar Mezarlığındaki mezarını ziyaret etti. Ziyarete HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu’ndan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dede, HDP İzmir il eşbaşkanları ve dava avukatları Türkan Ağaç Aslan ile Mecit Yıldırım katıldı. 

Mezar ziyaretinde ilk olarak konuşan HDP İzmir İl Eş Başkanı Abdülkadir Baydur, Deniz Poyraz’ın parti şehidi olduğunu söyledi. Deniz Poyraz’a barış sözü olduklarını belirten Baydur, anısını yaşatacaklarını dile getirdi. 

‘HESAP SORACAĞIZ’

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dede ise, Deniz’in bu topraklarda barış içinde yaşamanın sesini haykıran biri olduğuna dikkat çekerek, “Deniz’in katledilmesiyle barışın, birlikte yaşamanın sesi kısılmaya çalışıldı. Katil kendi ifadesinde sadece Deniz’i değil bütün HDP’lileri hedef aldığını söylüyor. Katile bu cesareti veren her gün televizyonlarda HDP’yi hedef gösteren siyasi iktidardır. Her gün bir canımızı yitiriyoruz. En son Kandıra cezaevinde gün gün ölüme sürüklenen Garibe Gezer’in öldürülmesi gibi. Cumhur ittifakı ortaklarının her fırsatta hedef gösterdiği Kürtler, yaratılan bu ırkçı atmosferde katiller sürüsünün hedefi haline getiriliyor. Deniz’in katilini azmettirenlerden, teşvik ettirenlerden bunun hesabını soracağız. Bu topraklarda başka Deniz’lerin hayatını kaybetmemesi için bunun mücadelesini siyaseten ve hukuken sürdüreceğiz” diye konuştu.