Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl binasına 17 Haziran'da silahlı saldırı gerçekleştiren ve Deniz Poyraz’ı katleden Onur Gencer hakkında açılan dava yarın başlıyor. Bayraklı’da bulunan İzmir 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek ilk duruşmaya Türkiye’nin dört bir yanından yoğun bir katılım olması bekleniyor. 

HDP yarın Bayraklı Adliyesi önünde Eş Genel Başkan Pervin Buldan’ın da katılımıyla 9.30’da açıklaması yapacak. Hemen arkasından ise Kadınlar Birlikte Güçlü, davaya ilişkin açıklama düzenleyecek. 

Davayı takip etmek için HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP Meclis Grubu, MYK üyelerinin, İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin, Ege bölgesi illeri, İstanbul ve Ankara’dan kitlesel katılım olacak. HDP’nin yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye İşçi Partisi ve diğer siyasi parti ve kitle örgütlerinden de temsilciler dava için İzmir’de olacak. 

Dava için kadın, hukuk ve insan hakları örgütleri de Adliye önünde olunması için günlerdir çağrı yapıyor.  Yine davayı takip etmek için ve birçok insan hakkı savunucusu davayı takip edecek.

BAROLARDAN MÜDAHİLİK TALEBİ

29 kentin barosunun davaya müdahillik talebinde bulunacağı belirtilirken duruşmaya, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan’ın da katılması bekleniyor. Yine Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), Çağdaş Hukukçular Derneği'nin (ÇHD) yanı sıra birçok hukuk örgütü ve onlarca avukat davaya müdahil olacak.

Öte yandan Danimarka Parlamentosu’ndan 2 milletvekili de İzmir'e gelerek dava sürecini takip edecek. (İzmir/MA)